Dag 1
Ontbijt: Mexicaanse omelet
Dit heb je nodig
Voor één persoon: 1 eetlepel gehakte tomaat / 15 g Cheddar kaas / 1 eetlepel gehakte groene of rode paprika / 2 eieren / grof zeezout / Vers gemalen zwarte peper /1 eetlepel olijfolie / 1 takje verse koriander / een halve theelepel Chillipeper
Zo maak je het
- Klop de eieren in een kommetje en voeg er wat zeezout en peper bij.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Giet het eimengsel in de pan.
- Roer het eimengsel voorzichtig om met een spatel zodat kleine brokjes in de omelet ontstaan.
- Stop met roeren en laat het ei nog even verder bakken tot het ei gestold is maar nog glanst.
- Strooi op het midden van de omelet de stukjes paprika en tomaat.
- Snijd de Cheddar in fijne reepjes en voeg deze bij de omelet.
- Werk af met de fijngesneden koriander en de Chillipeper.
- Vouw de buitenste randen van het ei naar binnen en dien op.
Voedingswaarde per portie:
322 kcal; 22 g vet; 6 g koolhydraten; 18 g eiwit.
Lunch: Avocado en mozzarella salade
Dit heb je nodig
Voor één persoon: 50 g veldsla / 1 middelgrote tomaat / 100 g mozzarella / een halve avocado / 1 eetlepel citroensap /1 eetlepel olijfolie / 1 eetlepel balsamico-azijn/ 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Zo maak je het
- Spoel de groenten grondig. Snijd de tomaat en mozzarella in fijne schijfjes.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil.
- Snijd de avocado in fijne schijfjes en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Schik de groenten en de mozzarella op een bord.
- Giet de olijfolie en balsamico-azijn over de salade.
- Werk af met de fijngehakte peterselie.
Voedingswaarde per portie:
470 kcal; 40 g vet; 4 g koolhydraten; 23 g eiwit
Diner: Zalm in papillotte met tomaat en basilicum
Dit heb je nodig
Voor één persoon: 1 middelgrote tomaat, in partjes en ontpit / 10 g basilicum, fijngehakte / 20 g sjalot, fijngesneden / 100 g venkel, fijngesneden / 150 g zalmfilet / cayennepeper / zout / 1 el olijfolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de tomaat, de basilicum en de sjalot in een kommetje.
- Breng op smaak met olijfolie, cayennepeper en zout.
- Scheur 1 stuk aluminiumfolie af van ongeveer 30 cm lang.
- Stoom de venkel en leg ze in het midden op de aluminiumfolie.
- Plaats daarbovenop de zalm en bestrijk met het tomatenmengsel.
- Plooi de papillotte zorgvuldig dicht.
- Gaar ongeveer 20 minuten in de oven, tot de vis zacht is.
Voedingswaarde per portie:
437 kcal; 31 g vet; 6 g koolhydraten; 34 g eiwit
Dag 2
Ontbijt: Kaassoufflé
Dit heb je nodig
Voor één persoon: 100 g gouda kaas / 2 eiwitten / Zout / Peper / Nootmuskaat
Zo maak je het
- Klop de eiwitten stijf.
- Rasp de kaas.
- Mix de kaas onder de eiwitten.
- Voeg de kruiden toe.
- Doe het mengsel in een schaaltje en plaats in een voorverwarmde oven op 150 °C gedurende 25 minuten.
Voedingswaarde per portie:
408 kcal; 30,8 g vet, 0 g koolhydraten, 32 g eiwit
Lunch: Rucola salade met spekjes en pijnboompitten
Dit heb je nodig
Voor 1 persoon: 50 g rucola sla / 100 g gerookte spekblokjes / 20 g pijnboompitten / 20 g walnoten/ balsamico-azijn / 1 el olijfolie
Zo maak je het
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier