17 August 2010
Bijgewerkt: 20 September 2021
In Flair van 17 augustus kon je alles lezen over het 3-in-1-dieet. Hier vind je het ‘minder rimpels-dieet’ terug, waarbij je 3 kilo verliest op 3 weken én je huid veel gezonder wordt.
Week 1
Maandag
- Ontbijt: Muesli met braambes en aardbei: 340 KCAL
125 g yofu natuur / 50 g braambessen / 50 g aardbeien / 1 tl citroensap / 4 el muesli / 1 el honing
- Lunch: Boterhamburger met wortel, tomaat en kalkoen: 283 KCAL
3 sneetjes bruin brood / minarine / 20 g slamix / 20 g geraspte wortelen / 4 plakjes tomaat / 2 sneetjes kalkoenham
- Avond: Champignonschotel (1pers): 607 KCAL
150 g kleine witte champignons / 1 rode paprika / 2 lente-uitjes / 50 g emmentaler light / 1 eetlepel olijfolie / zout en zwarte peper / 2 à 3 scheutjes worcestershire sauce / 1 kalkoentournedos (100g) / 150 g vastkokende aardappelen
Wrijf de champignons met keukenpapier af en laat ze heel. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in grote stukken van 2 à 3 cm. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes. Rasp de kaas grof. Verhit de olie in een pan. Bak de champignons in 5 minuten lichtbruin en neem ze uit de pan. Bak de stukjes paprika in het overige braadvet, regelmatig roeren (5 minuten). Voeg de laatste 2 minuten de champignons en lente-uitjes toe. Breng op smaak met peper, zout en enkele scheutjes worcestershire auce. Werk af met de kaas. Serveer met de kalkoentournedos en gekookte aardappelen.
Dinsdag
- Ontbijt: Meergranenbrood met kaas: 281 KCAL
1 sinaasappel / 3 sneden meergranenbrood met magere smeerkaas
- Lunch: Boterhammentoren (1 pers): 279 KCAL
1/4 komkommer / 1/2 tomaat / 1 sneetje gekookte ham / 1 el extra light dressing / 1/4 el ketchup / 3 sneetjes volkorenbrood / enkele blaadjes sla
- Avond: Tonijnsalade met krielaardappeltjes (1 pers): 463 KCAL
250 g krielaardappeltjes / 65 g boontjes (vers of diepvries) / 1/2 blikje tonijn op eigen nat / 1/4 doosje kerstomaatjes / 20 g jonge spinazieblaadjes/ 1/2 gekookt ei / 1/2 pijpajuintje / 1/2 el groene pesto / 1 el olijfolie
Blancheer de boontjes en kook de aardappeltjes gaar. Mix de pesto met de olie tot een dressing. Snij de pijpajuintjes in fijne ringetjes en de eieren in plakjes. Meng in een grote kom de lauwe aardappeltjes met de boontjes en kerstomaatjes. Schep er de spinazieblaadjes door en verkruimel er de tonijn over. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel het geheel met de dressing en werk af met plakjes ei en de pijpajuinringetjes.
Woensdag
- Ontbijt: Papajacocktail met cracottes: 188 KCAL
1/2 kleine rijpe papaja/ sap van 1 sinaasappel / 1 el limoensap / 1/2 tl honing / 125 ml karnemelk / 2 volkoren cracottes.
- Lunch: Bloemkoolsoep (1,5l soep): 471 KCAL
1 kleine bloemkool / 3 aardappelen / 2 stengels prei / 4 el fijngehakte peterselie / 2 uien / 1 el boter / 1,5 l magere kippenbouillon / peper en zout
- Avond: Groententabouleh (1 pers): 464 KCAL
1/4 broccoli / 1/8 kleine bloemkool / 1/4 bosje radijzen / 1/8ste komkommer / 1/4 rode paprika, 1/4 gele paprika / 1/2 tomaat / 65g couscous / 1 el citroensap / 2 el olijfolie / 1 el fijngesneden peterselie / 1 lente-uitje / versgemalen zwarte peper en zeezout
Verwarm de helft van de olijfolie en een ruime pan. Rooster hierin de couscous onder voortdurend roeren tot de olijfolie opgenomen is. Kruid met zout. Overgiet met kokend water, dek de pan af en draai het vuur uit, laat rusten tot al het water opgenomen en de couscous gaar is. Stort hierna de couscous in een kom, roer los en laat afkoelen. Snij vervolgens de paprika’s, tomaten, komkommer en radijsjes in kleine stukjes, de lente-uitjes in fijne ringetjes. Snij de bloemkool en broccoli in kleine roosjes. Schep dan de groenten en peterselie door de couscous en breng op smaak met citroensap, olijfoli
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier