Bovendien begint op 10 februari de jaarlijkse editie van ’Dagen zonder vlees’, dus het is des te handiger om te weten waaraan je begint.
1. Je gaat afvallen
Hamburgers, spek, gehakt... Allemaal vrij vettig, dus logischerwijze ga je sowieso wat gewicht verliezen als je ermee stopt.
2. Je gaat beter ruiken
Vleeseters zouden meer risico lopen op stinkend zweet, vooral wat rood vlees betreft. Onderzoek heeft bijvoorbeeld aangetoond dat mannen die op een vegetarisch dieet waren, beter roken dan de carnivoren.
3. Je smaakpapillen gaan zich aanpassen
Rood vlees is een bron van zink, wat zorgt voor je smaak voor voedsel. Alles zou dus in het begin even lichtjes anders beginnen smaken, al is het nog niet helemaal bewezen dat dat waar is.
4. Je gaat je in het begin moe voelen
Stoppen met vlees eten staat gelijk aan minder mineralen en vitaminen binnenkrijgen. Die zal je dus elders moeten gaan zoeken. Het bekendste voorbeeld daarvan is ijzer, wat je kan compenseren door ijzertabletten te nemen of gewoon door volkorenbrood en donkergroene groenten (zoals broccoli en spinazie) te eten.
5. Je zult een verminderde kans op darmkanker hebben
Uit onderzoek is gebleken dat het eten van rood en/of bewerkt vlees zorgt voor een verhoogde kans op darmkanker. Bewerkt vlees staat zelfs in de lijst van schadelijkste producten voor je gezondheid, samen met alcohol en sigaretten.
Wil je alvast wat inspiratie opdoen rond vegetarisch eten? Je kan vandaag beginnen, dit heerlijke recept op de lijst zetten of nog wat meer researchen naar andere mogelijkheden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier