10 dingen die je nog niet wist over nagellak
1. French manicure: the story
In 1975 bedacht ene Jeff Pink een natuurlijke, klassieke én tijdbesparende manicure die matchte met de verschillende kledingwissels van actrices. Stylisten en Hollywoodsterren waren zo enthousiast dat deze manicure algauw haar intrede maakte in de modewereld. Zodra de nagellak look massaal gespot werd op de catwalks in Parijs, klopte het plaatje voor Pink pas echt: de french manicure was born!
2. Nagellak = autolak
Believe it or not, maar nagellak is eigenlijk een verfijnde autolak. De chemische samenstelling is bij allebei ongeveer hetzelfde.
3. Everlasting nagellak remover
Nagellak remover heeft geen houdbaarheidsdatum, wat betekent dat je dit goedje zo lang als je wil kan bijhouden. In tegenstelling tot remover kent nagellak wel een beperkte houdbaarheidsdatum: namelijk 12 maanden.
4. Nagellak = frivool?
In de jaren ’50 werd (rode) nagellak gezien als te frivool. Voor de zondagsmis dienden vrouwen hun nagellak te verwijderen. Dit vooroordeel dateerde van het Victoriaanse tijdperk waar het lakken van nagels enkel door prostituees werd gedaan.
5. Diamonds are a girl's best friend!
Wist je dat de duurste nagellak ter wereld maar liefst € 200.000 kost? Het is een flesje met zwarte nagellak ontworpen door diamantenbedrijf Azature en bevat 267 karaat zwarte diamanten. Ideetje voor Kerst? 😉
6. Nagellak to the rescue
Nagellak zorgt er niet alleen voor dat onze nageltjes er fancy uitzien, maar kan ook voorkomen dat die vervelende ladder in jouw panty's verder scheurt. Ook goedkope juweeltjes kan je voorzien van een laagje (transparante) nagellak om roest en verkleuring tegen te gaan.
7. Nagellak allergie
Wist je dat je allergisch kan zijn voor nagellak? Een van de hoofdingrediënten, formaldehyde, kan mogelijk irriteren. Maar geen zorgen want sommige merken, zoals Clinique en Couleurs des Noirs, ontwierpen nagellak voor de gevoelige zieltjes onder ons.
8. Bewaartip!
De fabel doet de ronde dat je je nagellak in de koelkast moet bewaren. Niet doen! Door het warmteverschil door hem telkens uit de koelkast te halen, zal hij sneller hard worden. Bewaar hem donker en niet te warm (dus liefst niet in je badkamer).
9. Donkere kleurtjes = schilfertjesgevaar!
'Blue Satin' en 'Rouge Noir' van Chanel: onze favo's voor de winter. Donkere kleurtjes schilferen sneller af door de hogere pigmentatie. Onze tip als je toch een sucker bent voor diepe kleuren: breng steeds dunne laagjes nagellak aan voor een long lasting look.
10. Take a break!
Ook je nagels verdienen rust! Je voelt je misschien behoorlijk naked (Yep, guilty!) zonder een leuk kleurtje, maar probeer om de drie weken een rustpauze van drie dagen in te lassen voor gezonde nageltjes.
Lees hier wat je nagellakkleur over jou zegt.