Recept: all American burger
Voor 4 burgers
Voor de saus: 4 eetlepels mayonaise • 2 eetlepels kant-en-klare klassieke slasaus • 1/2 eetlepel Dijonmosterd • 1 middelgrote augurk, fijngesneden • 1 theelepel wittewijnazijn • 1 theelepel suiker • 1/2 teentje knoflook, fijngesneden • 1/4 ui, fijngesneden • 1/2 theelepel paprikapoeder
Voor de burgers: 8 hamburgerbroodjes met sesamzaadjes • 400 g gemalen biefstuk • peper • zout • 1 eetlepel mosterd • 1 eetlepel tomatenketchup • een paar blaadjes ijsbergsla, fijngesneden • 2 augurken, in plakjes • 8 sneetjes smeltkaas
Zo gemaakt
Mix voor de saus de ingrediënten in een kom en laat die een halfuur afgedekt in de koelkast staan.
Snij de broodjes open. Je hebt vier volledige broodjes nodig en vier onderkanten. Gril de snijkanten krokant in een grillpan. Meng het vlees met peper, zout, mosterd en ketchup. Vorm er 8 dunne burgers van en gril ze gaar.
Bestrijk alle snijkanten van de broodjes dun met saus. Beleg acht onderste broodhelften met ijsbergsla, augurk en kaas. Leg hierop telkens een hamburger en bestrijk met de saus. Leg nu telkens twee onderste broodhelften op elkaar en dek af met een bovenste broodhelft.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier