Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Zo maak je een te harde avocado in 10 minuten rijp

Liefhebbers van de groene heerlijkheid kennen het probleem maar al te goed: je hebt als een viespeuk elke avocado in de supermarkt betast en ze zijn stuk voor stuk te hard om op te eten. En je hebt zó veel zin in guacamole.

Avocado's doen er alles aan om ons het leven zuur te maken, maar met enkele trucjes zijn we ze te slim af. Zo ontdekten we eerder bijvoorbeeld al een manier om een avocado in 2 seconden te pellen. Deze keer zijn we te weten gekomen hoe je een avocado die nog niet rijp is toch zacht kan maken. Zo ga je te werk:

 

1. Wikkel je avocado in aluminiumfolie.

2. Leg je avocado op een bakplaat in de oven.

3. Bak deze 10 minuten op 90 à 100 graden.

4. Laat je avocado afkoelen et voilà! Je kan eten.

 

Simpel, niet? De verklaring ligt bij etheen, een gas dat in avocado's zit en dat het rijpingsproces stimuleert. Doordat de avocado dat gas gaat uitstoten in de oven en de aluminiumfolie ervoor zorgt dat het gas rond de avocado blijft hangen, wordt het rijpen versneld. Easy peasy!

 

 

Lees ook:

 

Bewezen: dankzij dit smeersel zou je slank blijven

 

Vergeet boerenkool, deze bladgroente is het nieuwe superfood

 

RECEPT: chocolate chip cookies gevuld met Oreo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '