23 April 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
Een worstenbroodje van bij de warme bakker smaakt heerlijk, maar je kan het ook makkelijk zelf maken. Je hebt er maar enkele ingrediënten voor nodig en na een halfuurtje is je gerechtje klaar. Deze variant heeft bovendien ook een spicy touch!
Voor 4 personen • 5 min. + 20 min. in de oven
Dit heb je nodig:
- 1 rol bladerdeeg
- 4 lamsworstjes
- 5 el ketchup
- 5 el chilisaus
- 1 ei
Zo gemaakt:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het vel bladerdeeg in de lengte in tweeën. Leg op elke helft twee worstjes. Meng de ketchup met de chilisaus en bestrijk de worstjes ermee.
2. Klop het ei los en bestrijk de randen van het bladerdeeg ermee. Plooi het deeg over de worstjes en druk goed aan. Draai de rolletjes om zodat de naad aan de onderkant zit. Bestrijk ook de bovenkant met het ei.
3. Zet de worstenbroodjes zo’n 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en de worstjes gaar zijn. Snij in hapklare worstenbroodjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier