21 May 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
Not a morning person? Je ochtendhumeur is meteen verdwenen als je een hap neemt van deze cottage cheese pancakes. We vonden dit hemelse receptje op de blog Kokerellen.
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 100 gram cottage cheese*
- 2 eieren
- Snuifje kaneel
*Cottage cheese of Hüttenkäse is een frisse kwarkachtige kaassoort met een korrelige structuur. De kaas is arm aan vet en koolhydraten, maar rijk aan eiwitten.
Zo maak je deze pancakes
- Mix alle ingrediënten door elkaar. Wij gebruikten een staafmixer voor een glad beslag.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur.
- Maak pancakes van een eetlepel beslag. Het deeg is vrij dik dus gebruik de achterkant van je lepel op het deeg wat uit te spreiden.
- Bak de panckes aan elke kant goudbruin in wat (kokos)olie.
- Werk de pancakes af met fruit naar keuze (wij gebruikten bosbessen) en wat ahornsiroop.
Naar een – geweldig – recept van Kokerellen.
Redactrice Isa probeerde ook de (glutenvrije) bloemkoolpizza uit.
Nog meer recepten?
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier