25 May 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
Wat lust iedereen – jong én oud – en is poepsimpel om klaar te maken? Macaroni met kaas en hammmmm. Serveer dit nostalgische gerecht op je volgend feestje als hapje en je wint de prijs van Beste Gastvrouw Ter Wereld.
Ingrediënten
- 450 g macaroni
- 1 1/2 el ongezouten boter, plus extra om de bakvorm in te vetten
- 20 g geraspte Parmezaan
- 2 el bloem
- 180 ml volle melk
- 115 g cheddar, geraspt
- 115 g gruyère, geraspt
- 1 grote eierdooier
- 1/4 tl paprikapoeder
- 2 dikke sneden spek (ongeveer 85 g), gebakken en in stukjes
Zo maak je de macaronimuffins
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een muffinblik in met boter. Strooi 2 el parmezaanse kaas over de bakvorm en duw goed aan tegen de randen van de vormpjes.
- Kook de macaroni al dente in een grote pot met water. Giet af.
- Smelt anderhalve eetlepel boter in een grote sauspan. Voeg de bloem toe en laat twee minuten bakken. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Na een vijftal minuutjes wordt de saus dikker. Voeg de cheddar en de gruyère toe en meng onder de saus. Voeg van het vuur weg het eigeel en het paprikapoeder toe. Meng de spekreepjes en de macaroni onder de saus.
- Vul het muffinblik met de macaroni en bak 10 minuten in de oven tot de macaronimuffin goudebruin zijn en pruttelen. Laat vijf minuten afkoelen en gebruik een lepel om de muffins uit het bakblik te halen.
Bron recept en beeld: Popsugar.com
Ontdek nog meer recepten:
Tried & tested: cottage cheese pancakes
Tried & tested: glutenvrije bloemkoolpizza
Tried & tested: no-bake bosbessenkoekjes
Lees ook
Deze snacks bezorgen je alleen maar méér honger
17 dingen waar fitte vrouwen bij zweren
Maak jij ook deze grote fout tijdens het ontbijt?
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier