Matchwa?
Matcha is groene thee uit Japan. De laatste vier weken voor de oogst worden de theeplanten in de schaduw geplaatst. Daardoor produceert de plant meer bladgroen en wordt de smaak versterkt. Tijdens de oogst worden alleen de fijnste theebladeren geselecteerd. Die worden gestoomd, gedroogd en verpulverd zodat er uiteindelijk een groen poeder overblijft: matcha. Matcha is wat bitter van smaak en bijzonder rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen.
Ingrediënten
1 el kokosolie
1 el suiker
1/2 el maïskorrels
1 el matcha
Zo maak je de popcorn
Verhit de kokosolie in een grote pot. Voeg de suiker en de maïskorrels toe. Zet het deksel op de pot en verminder het vuur. Wacht tot de korrels beginnen te poppen. Als je niets meer hoort, haal je de popcorn van het vuur en doe je ze in een kom. Besprenkel met de matcha.
Nog meer matcha?
Matchafrisdrank
Er bestaat ook frisdrank van matcha. Carpe Diem combineert matcha met nashipeer, gember en een vleugje citroen. Het hydraterende drankje, bevat weinig calorieën, is glutenvrij, lactosevrij en vegan certified. Verkrijgbaar bij Carrefour en Delhaize, € 1,30 voor 500 ml
Mag het iets steviger voor jou? Maak dan een cocktail met deze matcha-frisdrank. Meng 4 cl gin met 250 ml Carpe Diem Matcha, enkele schijfjes limoen en komkommer.
Matcha-ijs
De Belgische chocolatier Pierre Marcolini biedt deze zomer ook matcha-ijsjes te koop aan in zijn boetieks. Deze roomijslolly met matchathee kost € 4 en is elke euro meer dan waard. Meneer Marcolini himself kwam naar onze redactie om zijn lekkernijen voor te stellen. Redactrice Isa waagde zich aan zo'n grasgroen ijsje.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Lees ook
Weet wat je eet: zo lees je etiketten als een pro
Deze snacks bezorgen je alleen maar méér honger
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier