Wij weten wat jij morgenochtend gaat eten.
RECEPT: (glutenvrije) ontbijtwafels met citroen en bosbessensaus
Ingrediënten
- 80 g boter of kokosolie
- 18 g honing of esdoornsiroop
- zeste van 1 citroen
- sap van 1 citroen
- 80 ml (ongezoete) sojamelk*
- 86 gr kikkererwtenmeel (biowinkel)**
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 ei
- een snuifje zout
- 100 g bosbessen
Zo maak je de wafels
- Verwarm de oven voor op 175°C. Spoel de bosbessen en leg ze in een ovenschaaltje. Schuif gedurende 20 minuten in de oven.
- Als je kokosolie gebruikt, laat je die eerst smelten in een pannetje op het vuur.
- Meng de kokosolie met de honing of de siroop.
- Voeg daarna alle andere ingrediënten toe, behalve de bosbessen.
- Roer goed door.
- Vet je wafelijzer in en bak de wafeltjes goudbruin.
- Haal de bosbessen uit de oven. Door de warmte zijn ze gegaard en kan je ze makkelijk pleten met de achterkant van een lepel. Suiker toevoegen is niet nodig, ze zijn sowieso al lekker zoet.
- Serveer de wafels met een schep bosbessensaus erbovenop.
*Je kan ook gewone melk gebruiken.Je kan ook een ander niet-glutenvrij meel gebruiken.
**Volkoren speltmeel werkt ook prima.
Tried & tested
Redactrice Isa probeerde deze heerlijke wafeltjes uit voor het ontbijt. 'Ik hou niet van een dessert na een maaltijd, maar een zoet ontbijt mag je me altijd voorschotelen. Liefst wel eentje met gezonde en zorgvuldig gekozen ingrediënten. Ik gebruikte volkoren speltmeel (ik ben namelijk niet glutenintolerant), en dat geeft me een langdurig verzadigd gevoel. Ik hou ook van de frisse touch van de citroen. Ik gebruik zelden geraffineerde suikers, maar kies liever voor een suikervervanger die m'n bloedsuikerspiegel niet zo snel de hoogte injaagt, zoals esdoornsiroop. Een perfect onbijt op een druilerige ochtend, als je ’t mij vraagt.'
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Naar een recept van The Chick Who Eats.
Probeer ook deze:
Dit gezond ontbijtje smaakt echt naar appeltaart
Tried & tested: cottage cheese pancakes
Tried & tested: glutenvrije bloemkoolpizza
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier