8 June 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
Gedaan met de vraag 'Wat schaft de pot vandaag?'. Wij zorgen namelijk voor kookinspiratie. Gezond, easy en het allerbelangrijkste: lekker!
Ingrediënten
Voor de bodem
- 2 middelgrote aubergines, in dunne plakken gesneden (2,5 cm)
- 120 ml passata
- 2 tl gedroogde oregano
- ½ tl zout
- peper
Voor de toppings
- 10-12 olijven, ontpit en gehalveerd
- 100 g champignons, in plakjes gesneden
- 100 g kerstomaten, gehalveerd
- 1 tl gedroogde oregano
- zout
- peper
- 2 el bocconcini (kleine mozzarella)
- Handvol rucola of andere sla
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakpapier op een ovenplaat. Meng de passata met de oregano, het zout en de peper in een kommetje. Beleg de pizza's: begin met de tomatensaus en leg daarna de toppings op de aubergineplakjes. Bewaar de sla als afwerking. Schuif de auberginepizza's in de oven gedurende 15 à 20 minuten. Serveer met de sla.
Bron recept: Foodmatters.com
Bekijk ook
Dit gezond ontbijtje smaakt echt naar appeltaart
Tried & tested: cottage cheese pancakes
Tried & tested: glutenvrije bloemkoolpizza
Tried & tested: no-bake bosbessenkoekjes
Tried & tested: fluffy quinoa pancakes
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier