10 July 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
Yes, we like piña coladas. En op de internationale feestdag van die cocktail móéten we er dus absoluut eentje drinken. Zet hem op het terras, denk er een palmboom bij en bottoms up!
10 juli is internationale piña colada-dagvirgin piña colada, dus zonder alcohol. De hoofdnoot in onze favoriete tropische cocktail is kokosnoot. Het Bionina Coconut Water leent zich er dus perfect toe. Daarom sloeg het merk de handen in elkaar met The Mocktailclubmocktail op basis van kokoswater, ananas, sesam en limoen.
Deze piña colada is een stuk liever voor je lijn dan de originele cocktail. Er zit namelijk geen alcohol of kokosmelk in. Het Bionina Coconut Water is namelijk gebaseerd op kokoswater en bevat minder calorieën dan kokosmelk.
Ingrediënten
- 10 cl Bionina Coconut Water
- 1 verse ananas
- een handvol sesamzaadjes
- het sap van een halve limoen
- 20 cl water
- 30 g suiker
- geschaafd ijs
Bereiding
- Meng suiker en water in een pan. Verhit tot alle suiker opgelost is.
- Snij de ananas in plakken van ongeveer 1 cm. Verhit een pan op een laag vuur. Bak enkele plakken ananas samen met de sesamzaadjes tot alles karamelliseert. Voeg de gebakken ananas en sesam toe aan het suikerwater en laat minstens 4 uur trekken op een koele plaats.
- Pers de limoen en hou het sap apart. Doe de resterende stukjes ananas in een sapcentrifuge of slow juicer. (Alternatief: koop ananassap.)
- Giet alle ingrediënten voor één glas in een cocktailshaker en schud goed.
- Serveer in een leuk glas of kokosnoot. Garneer met een schijfje limoen en een takje munt.
Nog meer cocktailrecepten:
Mmm, lekker fris! Deze wodka-tonic met clementine en kaneel moet je proeven
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier