14 July 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
Best of both worlds: bananen en toffee. Enter: dit heerlijke dessert 'banoffee pie'. Snel en gemakkelijk te maken!
Bereiding: 25 min.
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
- 4 bananen
- 10 volkoren biscuits (bijvoorbeeld digestive biscuits)
- 6 el dulce de leche (karamelpasta, zoals Bebogeen)
- 4 el cacaopoeder
- 5 dl koude slagroom
- 3 el mascarpone
- 3 el suiker
Zo gemaakt:
1. Klop de slagroom en de mascarpone met een mixer goed stijf. Klop de suiker erdoor.
2. Pel de bananen en snij ze in plakjes. Verkruimel de koekjes en verdeel de helft van de kruimels over 4 kleine glazen potten.
3. Verdeel daarover een beetje dulce de leche, gevolgd door een laagje banaan en de helft van de mascarponeroom. Herhaal die handeling en eindig met de rest van de room. Bestrooi de banoffee pie vóór het serveren met cacaopoeder.
Uit: 'Salades in a jar' van Bérengère Abraham – € 17,50 – Uitgeverij Manteau.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier