Gezond ideetje voor vanavond!
RECEPT: wortelnoedels zijn net als courgetti een overheerlijke pastavervanger
10 min. voorbereiding
Welke ingrediënten hebben we nodig voor 4 personen?
- 5 grote wortelen of 8 kleintjes
- 200 g champignons
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 100 g peultjes (mangetouts)
- 10 roosjes broccoli
- 1 teentje look
- 1 eetlepel kokosolie/arachideolie/...
- Eventueel wat kip
Voor het pindasausje:
- Eventueel een half koffielepeltje harissa of een rood pepertje
- Sap van een halve limoen
- 250 ml kippenbouillon
- 2 grote eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels sojasaus
1. Snijd alle groenten (en eventueel de kip) in hapklare stukjes en snijd de wortelen met een kaasschaaf of dunschiller in dunne (± 1mm) plakken.
2. Doe de olie in een ruime, hete wokpan en laat eerst de kip garen (niet als je voor de vegetarische versie gaat, uiteraard). Voeg wat later de groenten en de look er in een keer bij. Laat ze een drietal minuutjes garen.
3. Voeg ondertussen de ingrediënten van het pindasausje samen in een apart kommetje. Je kan het sausje met de harissa of een pepertje zo pittig maken als je wil.
4. Voeg de plakken wortel bij de groenten en laat ze twee minuutjes meegaren.
5. Blus de wokpan met het woksausje en roer het geheel goed om.
6. Serveer het gerecht warm. Als je wil kan je het afwerken met enkele blaadjes koriander, stukjes pinda, sesamzaadjes en stukjes lente-ui.
7. Smakelijk!
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Meer recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier