RECEPT: gezonde én voedzame havermoutkoekjes met framboos
10 min. voorbereiding + 30 min. afkoelen + 15 min. bakken
Welke ingrediënten hebben we nodig voor ±13 koekjes?
- 100 g havermout (instant oats, deze zijn fijner gemalen dan gewone havervlokken)
- 90 g bloem of glutenvrije bloem
- 1,5 koffielepel bakpoeder
- een halve koffielepel speculaaskruiden of kaneel
- een snuifje zout
- 30 g kokosnootolie
- 1 ei
- 120 ml honing
- 50 g verse of ontdooide frambozen
- 1 koffielepel vanille-extract
1. Meng de droge ingrediënten (havermout, bloem, bakpoeder, zout en speculaaskruiden of kaneel) goed door elkaar in een kom.
2. Neem er een nieuwe kom bij en mix hierin het ei, de honing, de kokosnootolie en het vanille-extract goed door elkaar.
3. Voeg de droge ingrediënten bij het natte mengsel en meng door elkaar tot je een mooi, nat koekjesdeeg bekomt. Let erop dat je het beslag niet 'overmengt'!
4. Meng de gesneden framboosjes onder het beslag en plaats het een halfuurtje in de koelkast. Verwarm de oven ondertussen voor op 180°C.
5. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel er het koekjesbeslag in bolletjes (iets kleiner dan een bolletje ijs) over. Maak ze iets platter met een vork.
6. Laat de koekjes 15 minuten garen in de oven.
7. Haal de koekjes uit de oven en laat ze een kwartiertje afkoelen op de bakplaat.
8. Smullen maar!
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
via GIPHY
Naar een recept van Amy's Healthy Baking
Meer recepten:
- RECEPT: banoffee pie in een pot
- Zo maak je zelf frambozen-yoghurtijs zonder ijsmachine
- RECEPT: minipavlova's met rode vruchten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier