Verfrissende lenterolletjes voor het warme weer.
RECEPT: zomerse spring rolls met hoisin-pindasaus
30 min. voorbereiding
Welke ingrediënten hebben we nodig voor 8 lenterolletjes (±4 porties)?
- 8 vellen rijstpapier (Ø 30 cm) → kleiner kan ook, dan neem je er gewoon wat meer. De rest van de ingrediënten blijft onveranderd
- een komkommer
- een wortel
- een rode paprika
- enkele blaadjes ijsbergsla
- 2 handjes verse koriander
- 1 handje verse munt
- eventueel wat kipfilet/zuiver rundsvlees/...
- eventueel wat glasnoedels
Voor het dipsausje:
- 30 g pindakaas
- 60 g hoisinsaus
- 2 eetlepels water
- eventueel wat pinda's als je van crunch houdt
1. Snijd de groenten in reepjes. Snijd eventueel ook het vlees in reepjes, kruid met wat peper en zout en bak aan in de pan. Gaar ook indien gewenst de glasnoedels.
2. Week een rijstvel zo'n 20 seconden in lauw tot warm water. Leg het dan voorzichtig op een bord en beleg met een strook groenten, koriander, munt en eventueel vlees en glasnoedels.
3. Vouw het onderste deeltje van het rijstvel over de strook vulling zodat de vulling bedekt is. Vouw dan de buitenkanten over de worst zodat de vulling niet meer kan ontsnappen en rol de spring roll verder op zoals een pannenkoek.
4. Voor het dipsausje meng je gewoon alle ingrediënten goed door elkaar.
5. Snijd de spring rolls door de helft als je grote rijstvellen gebruikte. Anders kan je ze gewoon in hun geheel serveren met de pinda-hoisindipsaus.
6. Smullen maar!
via GIPHY
Meer recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier