Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Verfrissende lenterolletjes voor het warme weer.

RECEPT: zomerse spring rolls met hoisin-pindasaus

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Weet je niet wat eten bij dit warme weer? Probeer dan eens deze overheerlijke spring rolls. Euhm... zijn dat geen loempia's? Niet als je het rijstpapier gewoon niet frituurt! Het véél gezondere zusje van de loempia dus, inclusief overheerlijk dipsausje.

30 min. voorbereiding

 

 

 

Welke ingrediënten hebben we nodig voor 8 lenterolletjes (±4 porties)?

 

  • 8 vellen rijstpapier (Ø 30 cm) → kleiner kan ook, dan neem je er gewoon wat meer. De rest van de ingrediënten blijft onveranderd
  • een komkommer
  • een wortel
  • een rode paprika
  • enkele blaadjes ijsbergsla
  • 2 handjes verse koriander
  • 1 handje verse munt
  • eventueel wat kipfilet/zuiver rundsvlees/...
  • eventueel wat glasnoedels

 

Voor het dipsausje:

 

  • 30 g pindakaas
  • 60 g hoisinsaus
  • 2 eetlepels water
  • eventueel wat pinda's als je van crunch houdt

 

 

 

1. Snijd de groenten in reepjes. Snijd eventueel ook het vlees in reepjes, kruid met wat peper en zout en bak aan in de pan. Gaar ook indien gewenst de glasnoedels.

 

2. Week een rijstvel zo'n 20 seconden in lauw tot warm water. Leg het dan voorzichtig op een bord en beleg met een strook groenten, koriander, munt en eventueel vlees en glasnoedels.

 

3. Vouw het onderste deeltje van het rijstvel over de strook vulling zodat de vulling bedekt is. Vouw dan de buitenkanten over de worst zodat de vulling niet meer kan ontsnappen en rol de spring roll verder op zoals een pannenkoek.

 

4. Voor het dipsausje meng je gewoon alle ingrediënten goed door elkaar.

 

5. Snijd de spring rolls door de helft als je grote rijstvellen gebruikte. Anders kan je ze gewoon in hun geheel serveren met de pinda-hoisindipsaus.

 

6. Smullen maar!

 

via GIPHY

 

 

 

 

Meer recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '