Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

RECEPT: dit bloemkoolbrood vervangt voortaan je boke met choco

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Eerder vertelden we jullie al hoe je een lekker broccolibrood (eventueel met een overheerlijke én healthy tonijnsalade) kan maken. Na de broccoli is nu de bloemkool aan de beurt. Weinig calorieën, gezond én superlekker!

20 min. voorbereiding + 20 min. in de oven

 

 

 

Welke ingrediënten hebben we nodig voor ±8 bloemkoolboterhammen?

 

  • 1 bloemkool
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes look
  • 3 eieren
  • een koffielepeltje kokosnootolie of een andere vetstof
  • gedroogde tijm
  • gedroogde rozemarijn
  • zout
  • peper

 

 

 

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

 

2. Maal de roosjes van de bloemkool fijn in een blender of keukenmachine.

 

3. Versnipper het uitje en de look en fruit ze aan in een pan met de kokosolie. Voeg meteen daarna de gemalen bloemkool toe.

 

4. Laat het geheel zo'n 10 minuten bakken. Roer regelmatig om tot het mengsel een lichtbruine kleur krijgt.

 

5. Kluts de eieren samen met de kruiden in een mengkom en voeg er het bloemkoolmengsel bij. Meng goed.

 

6. Neem er een ovenschaal van ongeveer 30 cm x 20 cm bij en bekleed ze met bakpapier. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en druk aan met een vork of lepel.

 

7. Plaats de schaal zo'n 20 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.

 

8. Smullen maar!

 

 

 

A photo posted by Robine van Tilburg (@robinevt) on

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

 

 

 

Meer recepten:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '