Rauwe eieren
Breek de eieren, roer en giet de vloeistof in een ijsblokjesvorm. Zodra ze bevroren zijn, kan je de ‘eierblokjes’ in een hersluitbaar zakje of doosje doen en ze maximaal zes maanden bewaren.
Geraspte kaas
Doe de geraspte kaas in een hersluitbare zak met een snufje maïszetmeel om te voorkomen dat de kaasslierten gaan samenklonteren. Bewaar in de diepvriezer tot zes maanden.
Puree
Schep bolletjes puree op een plaat met bakpapier en plaats in de diepvriezer. Als de pureebolletjes bevroren zijn, stop je ze in een hersluitbare zak en bewaar je ze in de vriezer tot twee maanden.
Gekookte pasta
Wanneer de pasta nog warm is (en al dente), besprenkel je hem met een beetje olijfolie en bewaar je hem in een hersluitbare zak voor maximaal twee maanden in de vriezer. Wanneer je de pasta wil eten, laat je hem eerst in de koelkast ontdooien. Giet dan de pasta in een kom en warm op in de microgolfoven.
Melk
Giet de melk in een luchtdichte bus, met een paar centimeter van de bovenkant. Je kan melk zo’n drie maanden in de diepvriezer bewaren. De textuur kan een beetje korrelig zijn wanneer je hem ontdooit. Niet ideaal om te drinken misschien, maar wel om te koken.
Humus
Verplaats de hummus naar een luchtdichte verpakking en besprenkel met olijfolie om het vocht te bewaren. Hummus bewaart zo’n vier maanden in de diepvries.
Avocado’s
Snij de avocado’s doormidden en verwijder de schil en de pit. Besprenkel het hele oppervlak met citroensap en wikkel elke helft strak in vershoudfolie. Je kan avocado’s tot ongeveer zes maanden in de diepvries bewaren.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier