RECEPT: deze healthy chocolade-kokosrepen vervangen je ongezonde koek
Elke reep bevat ± 170 kcal.
5 min. voorbereiding + 30 min. afkoelen
Welke ingrediënten hebben we nodig voor ongeveer 15 repen?
- 165 g havermout (gebruik best rolled/quick oats, die zijn iets fijner gemalen)
- 60 g geraspte kokos
- 40 g chiazaad
- 25 g cacaopoeder
- een half koffielepeltje zout
- 75 g pindakaas (best een natuurlijke variant zonder toegevoegde vetten en suikers)
- 80 g honing
- 50 g kokosolie
1. Meng alle droge ingrediënten onder elkaar.
2. Smelt de pindakaas en de kokosolie 20 seconden in de microgolfoven.
3. Voeg de honing bij de gesmolten pindakaas en kokosolie en meng goed onder elkaar.
4. Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel en meng.
5. Leg bakpapier in een ovenschaal van ongeveer 30 cm x 20 cm en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem. Druk goed aan met een lepel.
6. Zet de ovenschaal een dertigtal minuten in de diepvries.
7. Haal de ovenschaal uit de diepvries, haal de grote chocolade-kokosreep er met het bakpapier uit en verdeel met een mes in 15 gelijke repen.
8. Smullen maar!
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Meer gezonde recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier