Brood
Moet onmiddellijk de vuilbak in, zelfs al zitten er maar een paar kleine vlekjes op de eerste sneden. Schimmel heeft namelijk lange, microscopisch kleine worteldraadjes die het hele deeg besmetten. Met het blote oog is het onmogelijk te zien welke stukken beschimmeld zijn en welke niet.
Harde kazen
Geen probleem! Kaas heeft een veel dichtere massa dan brood, dus de schimmel kan niet te diep doordringen. Snij de beschimmelde stukjes eraf en strooi de rest van je blok parmezaan met een gerust hart over je pasta.
Geitenkaas en geraspte kazen
Je kan zelf al raden waarom dit een aparte categorie is. Vochtige kaas is heel wat minder bestand tegen schimmel dan de droge, harde variant. Afblijven, dus. Wat je niet meteen opeet, bewaar je dus beter in de diepvriezer.
Wortels, appels, aardappelen, etc.
Veilig! Bij harde groenten en fruit hoef je gewoon de beschimmelde plekjes eruit te snijden, de rest is etensklaar.
Tomaten, perziken en ander zacht fruit
Het patroon is duidelijk. Zachte etenswaren zijn sneller doordrongen van schimmel. Bespaar je een hoop maagklachten, dump ze in je gft-bak en bestel een lekkere pizza in plaats van al dat beschimmelde fruit te eten.
Bron: Businessinsider
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier