Detoxen? Ain't nobody got time for that!
RECEPT: deze perfecte chocolate chip muffins lukken áltijd
5 min. voorbereiding + 4 uur in de koelkast
Welke ingrediënten hebben we nodig voor ± 16 muffins?
- 300 g bloem
- 30 g bakpoeder
- een half koffielepeltje zout
- 300 g chocolate chips
- 110 g gesmolten boter
- 200 g witte kristalsuiker
- 2 eieren
- 250 ml melk
- een eetlepel vanille-aroma
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en de chocolate chips onder elkaar.
3. Mix de suiker, de eieren en het vanillearoma tot er een luchtige massa ontstaat. Voeg er dan de gesmolten boter en de melk aan toe. Mix goed.
4. Voeg de droge ingrediënten bij het natte mengsel en roer om tot alles gemengd is. Niet overmengen!
5. Vet een bakvorm met 16 muffinvormpjes in en bebloem. Zo blijft het deeg niet in de vormpjes plakken.
6. Plaats de muffins voor een vijftal minuten in een voorverwarmde oven van 220°C. Verlaag de temperatuur dan tot 190°C en laat ze nog een 13-tal minuten verderbakken.
7. Haal de chocolate chip muffins uit de oven en laat tien minuutjes afkoelen.
8. Smakelijk!
via GIPHY
Meer zoete zondes? Hierzo:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier