Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
ZIEN: redactrice Robine kreeg Roger van Dammes chocolademoelleuxrecept op de World Pastry Cup
De Coupe du Monde de la Pâtisserie of de World Pastry Cup is een wereldkampioenschap dat tweejaarlijks op zoek gaat naar de beste patissiers ter wereld. Per land nemen er drie chefs deel. Eentje voor ijs, eentje voor chocolade en eentje voor gebak. Na een spannende afvalrace worden enkele landen geselecteerd voor de finale die dit jaar in Lyon plaatsvond.
Uiteindelijk ging Frankrijk dit jaar aan de haal met de gouden medaille. Zilver was voor Japan en Zwitserland behaalde nog net een podiumplaats met brons. De allereerste World Pastry Cup vond plaats in 1989. Ons land won slechts één keer de gouden medaille. Chocolatier Pierre Marcolini, Rik de Baere et Gunther Van Essche, kregen ons land in 1995 op de eerste plaats.
Redactrice Robine mocht een kijkje gaan nemen in Lyon en nam van de gelegenheid gebruik om enkele tips van onze eigense topchef Roger van Damme op te pikken. Roger heeft meer dan tien jaar de deelnemende Belgische teams gecoacht en nam dit jaar de tijd om zijn geheime chocolademoelleuxrecept met ons te delen.
Ingrediënten:
- 220 g Guanaja-chocolade van Valrhona
- 180 g boter
- 240 g witte kristalsuiker
- 300 g eieren
- 80 g bloem
Smakelijk!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier