RECEPT: ontbijtpannenkoekjes met chiazaad
28 February 2017
Het is vandaag Pancake Day! En hoe dat beter vieren dan met overheerlijke pannenkoeken. Wij verzamelden enkele verrassende receptjes die je wellicht nog nooit geprobeerd hebt. Deze ontbijtpannenkoekjes met chiazaad, bijvoorbeeld.
Ingrediënten voor ca. 20 stuks
- 150 g tarwebloemn
- 1 tl bakpoeder
- 2 el chiazaad
- 1 – 2 el suiker
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl gemalen kardemom
- 2 grote eieren
- 2 dl amandelmelk of gewone melk
- boter of olie, voor het bakken
Zo gemaakt
-
Doe de bloem, het bakpoeder, chiazaad, de suiker, kaneel en kardemom in een kom. Splits de eieren. Roer de eidooiers en melk door elkaar. Schenk de vloeistof over de droge ingrediënten en meng alles goed (probeer zo weinig mogelijk te roeren). Klop de eiwitten stijf en schep ze door het beslag. Bak kleine, dikke pannenkoeken op gemiddeld hoog vuur.
- Serveer de pannenkoeken bijvoorbeeld met een schep yoghurt, partjes verse abrikoos en granaatappelpitten.
Tip
Vervang de helft van de bloem door volkorenmeel, speltmeel, gierst of havermout.
Uit: 'Pannenkoeken', Lise Finckenhagen (€ 14,95 via bol.com)
Ontdek hier meer verrassende pannenkoekenrecepten.