Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pannenkoeken, Lise Finckenhagen

RECEPT: pannenkoekentaart met chocoladetruffelglazuur

Het is vandaag Pancake Day! En hoe dat beter vieren dan met overheerlijke pannenkoeken. Wij verzamelden enkele verrassende receptjes die je wellicht nog nooit geprobeerd hebt. Deze pannenkoekentaart met chocoladetruffelglazuur, bijvoorbeeld.

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken:

  • 250 g bloem
  • 3 el suiker (naar wens)
  • snuifje zout
  • 1 tl kardemompoeder
  • 5 dl melk
  • 3 el gesmolten boter
  • 3 grote eieren
  • merg van 1/2 vanillestokje
  • boter, voor het bakken

 

Voor de chocoladeglazuur:

  • 2,5 dl slagroom
  • 250 g pure chocolade
  • 1 el boter op kamertemperatuur

 

 

Zo gemaakt

  1. Meng de bloem, suiker, het zout, de vanille en kardemompoeder in een kom. Klop beetje bij beetje de melk door de droge ingrediënten. Voeg de gesmolten boter en eieren toe en klop alles door elkaar. Laat het beslag 20-30 minuten rusten.
     
  2. Bak 3 mm dikke pannenkoeken in een kleine koekenpan van circa 15 cm in doorsnee. Smelt een klontje boter in een hete koekenpan. Je hebt weinig vet nodig, omdat er al boter in het beslag zit. Schep wat beslag in de pan en kantel de pan dan om het beslag goed over de bodem te verdelen. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur. Keer hem zodra hij aan de onderkant goudbruin is. Bak de andere kant nog 30 seconden.
     
  3. Maak het chocoladeglazuur: hak de chocolade fijn en doe hem in een kom. Breng de room aan de kook en schenk die beetje bij beetje bij de chocolade. Gebruik een pannenlikker en roer voortdurend vanuit het midden van de chocolade tot het mengsel dikvloeibaar en glanzend is. Voeg de boter toe. Meng die er met een staafmixer door, maar voorkom te veel luchtbellen in het glazuur. Laat het chocoladeglazuur afkoelen tot kamertemperatuur (het moet iets indikken); roer af en toe.
     
  4. Maak een pannenkoekentaart en smeer wat van het glazuur tussen de lagen, maar houd 1⁄3 van het glazuur over. Bedek de hele taart met de rest van het glazuur en zet hem tot gebruik in de koelkast.

 

 

Pannenkoeken Uit: 'Pannenkoeken', Lise Finckenhagen (€ 14,95 via bol.com)

 

Ontdek hier meer verrassende pannenkoekenrecepten.

FLAIR STORIES