Laura Vansweevelt
Web- en reportagejournalist
Web- en reportagejournalist
31 March 2017
Bijgewerkt: 20 September 2021
Een avocado snijden lijkt de makkelijkste taak ter wereld. Tot je aan de pit komt en je ei zo na in je vinger(s) snijdt. Al blijkt nu dat er een véél simpelere (en veiligere!) manier bestaat om onze favoriete groente eetklaar te maken.
In plaats van de avocado in de lengte te snijden, kan je ‘m beter in de dikte halveren. Ter hoogte van de pit dus. Als de avocado rijp is, kan je er zachtjes in knijpen waarna de pit er vanzelf uitvalt. Simpel én veilig voor je vingers: geniaal!
Al gebeurt the real magic pas wanneer je ook de schil van de avocado hebt weten te verwijderen: nu kan je de avocado in ringetjes snijden. Die ringetjes zijn veel kleiner dan de schijfjes die je krijgt wanneer je je avocado in de lengte snijdt. Resultaat: de ringetjes passen beter op je boterham en zijn meteen ook veel smakelijker om te eten. Mind = blown!
Bron: Delish, Foto’s: The Healthy Maven en Paleo Thug Life
Meer Flair?
Probeer ook ons magazine, nu voor maar 2 euro per week! Klik hier voor meer info.
Lees ook:
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier