Balletjes met krieken
Benodigdheden
· 350 g gemengd gehakt (varken- en rundsgehakt)
· 1 losgeklopt ei
· 70 g broodkruim of paneermeel
· 1 sjalot, fijngehakt
· 1 bokaal krieken op siroop
· 1 el vanillepoeder
· bruin brood
Zo maak je het
1. Meng het gehakt met het broodkruim/paneermeel en het losgeklopt ei. Breng op smaak met wat peper en zout. Rol vervolgens balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin op een laag vuur.
2. Zeef de krieken. Breng de siroop aan de kook met het vanillepoeder en laat dit een paar minuten indikken. Blijf steeds roeren.
3. Verwarm de krieken in de siroop.
4. Dien op met de gehaktballetjes. Met een paar stevige boterhammen smaakt dit gerecht heerlijk!
Personen – tijd – calorieën
2 personen – 35 minuten – 330 kcal
Variatie-tip
Soms wat het mag meer zijn. Een paar peren op siroop of vers gemaakte appelmoes misstaan zeker niet bij dit gerecht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier