Het ontbijt voor instant energie
Gebakken spinazie met komkommer, linzen, een gepocheerd eitje en Philadelphia
25 min.
Nodig voor 4 personen
4 eieren • flinke scheut azijn • 1 komkommer • 4 sneetjes lichtbruin brood • 1 blik linzen, uitgelekt • 300 g verse spinazie • 1 el olijfolie • zout en peper • 120 g Philadelphia
Zo gemaakt
Pocheer de eieren: vul hiervoor een hoge kookpot voor drie kwart met water en breng aan de kook. Voeg een royale scheut azijn toe, zodat het eiwit beter stolt. Breek elk ei in een apart kommetje, zonder dat de dooier breekt. Zet het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt. Roer met een lepel in het water tot er een draaikolk ontstaat. Giet het eerste ei voorzichtig in het midden van de pot en laat een tweetal minuten stollen. Haal het gepocheerde ei behoedzaam uit het water met een schuimspaan. Pocheer de eieren één voor één op deze manier.
Spoel de komkommer en snij in schijfjes. Toast het brood. Warm de linzen even op in een pannetje. Verwarm de olijfolie en laat de spinazie er kort in slinken. Kruid met peper en zout. Besmeer de toasts met Philadelphia en serveer met de schijfjes komkommer, de warme spinazie en linzen en een gepocheerd eitje.
Omelet met kip, spinazie, kerstomaat en Philadelphia
25 min.
Nodig voor 4 personen
300 g kipfilet • 2 el olijfolie • 6 eieren • scheutje melk • zout en peper • 150 g spinazie • 200 g kerstomaten, gehalveerd • 50 g radijskiemen • enkele takjes platte peterselie • 200 g Philadelphia
Zo gemaakt
Snij de kipfilet in kleine blokjes en bak ze gaar in wat hete olijfolie. Klop de eieren los met de melk. Kruid met zout en peper. Bak hier 4 dunne omeletjes van en leg ze op borden. Besmeer ze rijkelijk met Philadelphia. Verdeel er de spinazie, de kerstomaatjes, de radijskiemen en de kippenblokjes over. Werk af met de platte peterselie en nog een extra toef Philadelphia.
Granola ‘rocks the morning’
15 min.
Nodig voor 4 personen
2 dl sinaasappelsap • 400 g granola • 200 g Philadelphia Natuur • 24 partjes sinaasappel • zeste van sinaasappel
Zo gemaakt
Vul je ontbijtkom met een bodempje sinaasappelsap. Schik daarop de granola, Philadelphia, sinaasappelpartjes en werk af met fijngeraspte zeste.