Citroencheesecake met rabarber en speculaas
Lezeres Stephanie hoopt ooit zo goed te worden als Nigella Lawson en droomt ervan een cakeshop te openen. Dit recept heeft ze alvast geperfectioneerd.
Citroencheesecake met rabarber en speculaas
Nodig voor 4 glaasjes
- 600 g verse rabarber
- 75 g + 2 el fijne suiker
- 12 speculaasjes
- 250 g Philadelphia
- sap en geraspte schil van 1 citroen
- 2 blaadjes gelatine
- 2 dl room • ½ meringue (35 g, kant-en-klaar)
Zo gemaakt
Maak de rabarber schoon en snij in stukjes van 6 cm. Snij de stukjes nogmaals in de lengte in 3. Verwarm de rabarber met een scheutje water en 2 el suiker. Laat pruttelen tot de rabarber zacht is. Stamp de koekjes grof in een vijzel. Klop de Philadelphia met 75 g suiker. Giet het sap van de rabarber samen met het citroensap en de geraspte schil in een schaaltje en los er de gelatine in op. Voeg bij de Philadelphia en meng goed. Klop de room half op en spatel onder de Philadelphia.
Vul de glaasjes met een bodem van de speculaas en schep er wat Philadelphia op. Lepel er een laagje rabarbermoes op en bestrooi daarna opnieuw met speculaas. Schep er opnieuw een laagje Philadelphia op en eindig met de resterende moes. Werk af met een laatste toef Philadelphia en brokkel er de meringue over.
Lees ook: