Grapefruitcheesecake met munt
Grapefruitcheesecake met munt
Nodig voor 6 personen
- 125 g vanillekoekjes
- 40 g ongezouten boter, gesmolten
- 1 el maanzaad
- 2 gelatineblaadjes (5 g)
- 220 ml slagroom
- 220 g Philadelphia Natuur, op kamertemperatuur
- 5 el roze pompelmoessap
- 50 g suiker + 3 el extra
- 1 eiwit
- 1 roze pompelmoes
- 1 el verse muntblaadjes
Zo gemaakt
Smeer de zijkanten van 6 bakvormpjes (doorsnede 7 cm) in met kokosolie. Bekleed de bodem en de zijkant met bakpapier. Maal of stamp de koekjes samen met de boter fijn. Meng er het maanzaad onder. Verdeel dat over de zes bakvormpjes en druk goed aan. Zet 30 minuten in de koelkast.
Week de gelatine 5 minuten in koud water en knijp uit. Verwarm 5 el van de slagroom in de microgolfoven en laat de gelatine hierin smelten. Laat afkoelen. Pel de pompelmoes, verdeel in partjes en verwijder de vliesjes. Meng 50 g suiker met de Philadelphia tot een glad mengsel. Voeg het pompelmoessap toe. Klop de resterende slagroom met 3 el suiker stijf. Zet koel. Voeg het gelatinemengsel bij het kaasmengsel en meng goed door elkaar. Klop het eiwit stijf. Roer de opgeklopte slagroom voorzichtig onder het kaasmengsel, daarna het opgeklopt eiwit.
Vul de vormpjes tot 1/3 met het kaasmengsel. Bedek met stukjes pompelmoes, schep er nog wat van het kaasmengsel op, bedek opnieuw met pompelmoes en eindig met de kaas. Bedek de vormpjes met plastic folie en zet 2 tot 3 uur in de koelkast. Haal de cheesecakes uit de vormpjes, garneer met partjes pompelmoes en muntblaadjes.
Nog wat aanraders:
Citroencheesecake met rabarber en speculaas