Appel-karamelcheesecake
Appel-karamelcheesecake
Nodig voor 6 personen
- 85 g vanillekoekjes
- 65 g ongezouten boter, gesmolten
- 2 gelatineblaadjes
- 4 el appelsap
- 50 g suiker + 3 el
- 220 g Philadelphia Natuur, op kamertemperatuur
- 220 ml slagroom
- 1 eiwit
- kant-en-klare karamelsaus
- gekarameliseerde popcorn
Voor de appels
- 2 appels, in blokjes
- sap van 1 citroen
- 125 g suiker
- 13 g boter
Zo gemaakt
Bekleed 6 vormpjes, eventueel van verschillende grootte, met plastic folie. Mix de koekjes met de boter fijn. Bedek elk vormpje met een laag koekjes en duw goed aan. Zet 30 minuten in de koelkast. Besprenkel de appelblokjes met het citroensap. Doe de suiker in een pan en laat op een laag vuur smelten. Gebruik geen lepel, maar draai met de pan zodat de suiker gelijkmatig bruin wordt. Haal van het vuur en doe er de boter bij. Voeg de appelblokjes toe en laat ze even op een laag vuur zacht worden.
Week de gelatine 5 minuten in koud water en knijp uit. Verwarm het appelsap in de microgolfoven, smelt er de gelatine in en laat afkoelen. Meng 50 g suiker met de Philadelphia tot een glad mengsel. Klop de slagroom stijf en meng er de 3 el suiker onder. Zet koel. Giet het gelatinemengsel bij de Philadelphia en meng goed. Roer er voorzichtig de slagroom onder. Klop het eiwit stijf en voeg eveneens toe.
Vul de vormpjes tot 1/3 met het kaasmengsel. Schep er wat gekarameliseerde appeltjes en een lepel karamelsaus op en bedek met een laagje Philadelphia. Schep er opnieuw appeltjes en karamelsaus op en eindig met de kaas. Werk af met een paar appelblokjes en karamelsaus. Bedek de vormpjes met plastic folie en zet 2 tot 3 uur in de koelkast. Haal de taartjes uit hun vorm en garneer met appeltjes, popcorn en karamelsaus.
Deze recepten zullen je ook zeker bevallen:
Citroencheesecake met rabarber en speculaas