Oreo cheesecake
40 min. + 4 uur in de koelkast
Nodig voor 1 bakvorm van 26 cm diameter
150 g boter • 200 g chocoladekoekjes • 8 blaadjes gelatine • 600 g plattekaas • 100 g suiker • 1 tl citroenrasp • 250 ml room • 1 el vanillesuiker • 2 el citroensap • 1 pakje Oreo’s
Zo gemaakt
1. Smelt de boter en doe de chocoladekoekjes in de blender. Mix fijn. Voeg de boter toe en mix tot een kruimelig, kleverig geheel. Schep in een met bakpapier beklede bakvorm en duw goed aan. Zet de bodem in de koelkast.
2. Week de gelatine in koud water. Klop de plattekaas los met de suiker en de citroenrasp. Klop de room stijf met de vanillesuiker en spatel voorzichtig onder de plattekaas.
3. Verwarm het citroensap en los er de goed uitgeknepen gelatine in op. Roer goed los en roer ook door de plattekaasmassa.
4. Stort een bodempje van de plattekaascrème op de koekjesbodem en leg er de Oreo’s op. Stort de rest van de vulling erop en zet 4 uur in de koelkast.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier