17 August 2015
Bijgewerkt: 21 September 2021
Wij houden van eten. Wij denken 24/7 aan eten. Bij het ontbijt verlangen we al naar naar de lunch en tijdens de lunch praten we uitvoerig over onze dinner plans. Ja, we kunnen allemaal (een beetje) koken, maar het liefst van al gaan we uit eten. Dít zijn onze favoriete restaurants.
Redactrice Joke
- Wat? Nimman, het tweede resto van Nathalie Meskens en haar man.
- Waar? Stadswaag 9, 2000 Antwerpen
- Waarom? Om de paar maanden kiezen ze een nieuw zesgangenmenu voor 50 euro. De gerechten zijn heerlijk. Als Thai food lover moet ik zelfs toegeven dat ik er nooit eerder geproefde smaken ontdekte.
Webredactrice Sandie
- Wat? Il Cardinale
- Waar? Sint-Romboutskerkhof 1, 2800 Mechelen
- Waarom? Superlekker (ik heb de kaart al op en af gegeten) en budgetproof. Tof concept en de bediening is top.
Webredactrice Isa
- Wat? La Pizzeria
- Waar? Tentoonstellingslaan 119, 9000 Gent
- Waarom? Het is om de hoek van mijn appartement en je eet hier – écht waar – de beste pizza's van Gent. En misschien zelfs van heel België. Op de kaart staan meer dan 100 soorten maar mijn favorieten zijn de Tartufo en de Diavola Della Casa.
Chef redactie Isabelle
- Wat? Krua Thai
- Waar? Brusselsestraat 64, 3000 Leuven
- Waarom? Voor de nam tok of rundsvlees met munt. Je krijgt in het restaurant ook een instant vakantiegevoel, Singa-bier en een warm handdoekje na de maaltijd.
Moderedactrice Catherine
- Wat? Arte
- Waar? Suikerrui 24, 2000 Antwerpen
- Waarom? Heerlijke pizza’s in een omgeving die toch iets stijlvoller is dan pakweg de plaatselijke Domino’s. Mijn favoriet is de pizza met grana padano en rucola. Ook lekkere voorgerechtjes (de artisjok en kaaskroketten zijn heerlijk) en – niet onbelangrijk – prosecco! Alles is betaalbaar en als bonus loop je kans Matthias Schoenaerts hier te spotten in Adidas-hoodie. Mij gebeurde het al 3 keer #blessed.
Webdesigner Elke
- Wat? Knees to Chin
- Waar? Livornostraat 125, 1000 Brussel
- Waarom? Dit schattige restaurantje in Elsene is mijn favoriet als ik gezond wil eten, of alleszins dat gevoel wil hebben (hoeveel calorieën zitten er in een spring roll?). Je komt hier dus voor spring rolls (wakaman seaweed is mijn all time favourite!) en de chocoladetaart met zeezout. Reserveren is niet mogelijk, dus je moet geluk hebben dat er nog een plekje vrij is.
Webredactrice Eline
- Wat? Sakura
- Waar? Muntstraat 21, 3000 Leuven
-
Waarom? Het is een van de vele sushirestaurants in Leuven, maar geen enkel ander komt naar mijn mening ook maar in de buurt van Sakura. Spijtig genoeg is dat algemeen geweten in Leuven, waardoor je op tijd moet reserveren en vaak veel geduld moet hebben. Maar zodra je zo’n stukje zaligheid in je mond steekt, vergeet je die wachttijden.
Mijn bestelling: één keer sake tanuki – het zaligste wat je ooit gegeten hebt – en één keer sushi met zalm en avocado.
Moderedactrice Joni
- Wat? Pizzeria Orso
- Waar? Grote Beerstraat 46, 2018 Antwerpen
- Waarom? Liefst ga ik met een groep en dan bestellen we letterlijk alle pizza’s van de kaart. En als ik er eentje moet kiezen is pizza Orso, de huisspecialiteit, mijn favoriet. Of de pizza carpaccio. En ze hebben rode wijn met bubbels. Beetje bizar, maar i love it! Sommigen zouden pizza fastfood durven noemen, maar als ik hier ga eten heb ik niet het gevoel dat ik ongezond bezig ben. Maar dat kan aan mij liggen 🙂
Marketing trainee Julie
- Wat? Popocatepetl
- Waar? Buitenhof 5, 2513 AG Den Haag
-
Waarom? Popocatepetl is het mooiste, leukste en gezelligste Mexicaanse restaurant ooit. En de margarita’s zijn de beste 😉 Ik eet er altijd met kaas gegratineerde warme tortillachips met rundergehakt en salsa mexicana, guacamole, zure room en jalapeñopepers + een grote kan frozen margarita.
Digital coördinator Bert
- Wat? Primo
- Waar? Dageraadplaats 13, 2018 Antwerpen
- Waarom? Voor de Italiaanse pasta’s en risotto’s met heerlijke ingrediënten, klaargemaakt in een open keuken zodat je lekker kan meekijken. Het gezelligste plein van ’t Stad!
Webredactrice Charlotte
- Wat? Roji
- Waar? Oude Koornmarkt 26, 2000 Antwerpen
- Waarom? Ik kom er enkel als ik iets te vieren heb omdat het pretty pricy is. Maar wauw, wat is het daar lekker. De keuken is Frans-Japans en zowel de sushi als de steak zijn een feest in je mond. Je zit er in een oude kelder met prachtige gewelven: supergezellig.
Video wizard Julie
- Wat? Sava
- Waar? Grote Markt 13, 2800 Mechelen
- Waarom? Omdat ik geen grote eter ben. Bij Sava staat de tafel vol met kleine hapjes. Supervers en je proeft Spanje op je bord.
Grafisch vormgever Lucie
- Wat? L’Envers
- Waar? Rue de la Coupe 20, 7000 Mons
-
Waarom? Mijn lievelingsgerecht is de Toscaanse salade met aubergine, courgette, gegrilde groenten, Italiaanse ham en mozzarella. Mmm. Hier eet je altijd lekker en ze werken enkel met verse ingrediënten. Ik ben er ook fan van de wijn, het classy interieur en de vriendelijke service.
Eindredactrice Annelies
- Wat? Grand Café Horta
- Waar? Hopland 2, 2000 Antwerpen
- Waarom? Gevestigde waarde, niet meteen hip of zo, MAAR je hebt er glutenvrije opties!
Redactrice Amélie
- Wat? Les Filles
- Waar? Oude Graanmarkt 46, 1000 Brussel
-
Waarom? Omdat je hier op zondag à volonté kan brunchen. Ik proef een beetje van alles. Je eet op schattige omabordjes aan grote tafels en alles wat je eet is kraakvers en gezond.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier