18 September 2015
Bijgewerkt: 21 September 2021
Deze drie recepten zijn klaar in 1-2-3 en zorgen voor instant happiness in je tummy.
Pasta met drie kazen, venkel en pijnboompitten
N O D I G V O O R 2
- 1 venkelknol
- sap van ½ citroen
- olijfolie
- 50 gram emmentaler
- 15 gram Parmezaanse kaas
- 250 gram pasta
- 100 gram ricotta
- 20 gram pijnboompitten
- peper en zout
- een paar blaadjes salie
Z O G E M A A K T
- Was de venkel en snij het groen eraf. Snij de knol in tweeën en daarna in zeer fijne sneetjes met behulp van een snijmachine of keukenrobot. Kruid met versgemalen peper, wat citroensap en een eetlepel olijfolie. Stoof de venkel vijf minuten aan in een scheutje olijfolie.
- Rasp de emmentaler en de Parmezaanse kaas. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af zodra de pasta gaar is. Bewaar wat kookvocht. Hou afgedekt zodat de pasta vochtig blijft.
- Voeg nu snel de ricotta, emmentaler en Parmezaanse kaas toe aan het kookvocht. Meng goed tot alle kaas gesmolten en ingebonden is.
- Voeg de pasta en venkel toe. Meng alles goed onder de pasta. Kruid af met peper en zout en serveer met een blaadje salie.
Volkorenpasta met pruimen, gorgonzola en walnoten
N O D I G V O O R 2
- 150 g gedroogde pruimen
- 3 el olijfolie
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 125 g coppa di Parma
- 150 g gorgonzola
- 2 el room
- 200 g volkorenpasta
- 75 g walnoten
- ½ bosje bieslook, fijngeknipt
- peper
Z O G E M A A K T
- Snij de gedroogde pruimen in stukjes en leg ze maximaal 10 minuten in 1 dl heet water te wellen.
- Verwarm de olijfolie in een pannetje en fruit daarin de ui en knoflook. Die mogen niet bruin worden.
- Bak in een droge koekenpan de coppa di Parma krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Breek ze daarna in kleinere stukken.
- Voeg de kaas en de room toe en laat smelten tot een mooie saus. Breng op smaak met peper en schep er dan de uitgelekte pruimen door.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet af en meng met de saus. Er vormt zich een lekker laagje om de pasta.
- Schep de pasta op borden. Schik er de walnoten en de stukjes coppa di Parma op en strooi er bieslook over.
Rode pasta met gegrilde scampi
N O D I G V O O R 2
- 12 scampi’s (diepvriezer)
- 200 g rode pasta (al pepperonico)
- twee teentjes look, gesnipperd
- ½ limoen
- 1 pijpajuintje
- 1 el vissaus
- ½ tl suiker
- een handvol gezouten cashewnoten
- een handvol verse koriander, gesnipperd
- olijfolie
- peper
- zout
Z O G E M A A K T
- Meng de look met wat olijfolie in een kommetje en bestrijk daarmee de scampi.
- Snipper de pijpajuin en hak de cashewnoten fijn. Zet aan de kant.
- Meng in een kom de zeste en het sap van de limoen, een scheutje vissaus en de suiker.
- Zet een grillpan op een hoog vuur en wacht tot die heet is.
- Kook inmiddels de rode pasta beetgaar.
- Gril de scampi’s een tweetal minuten per kant.
- Besprenkel de scampi’s met de vissausmix, de fijngehakte koriander, de pijpajuin en de cashewnoten. Pers als laatste het sap van de halve limoen uit over de scampi en dien op.
En dan nog dessert!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier