Recept: Oreo cupcakes
Benodigdheden voor 12 Oreo cupcakes:
75 g walnoten • 12 Oreo’s • 150 g suiker • 175 g boter • 3 eieren • sap en rasp van 1 onbehandelde citroen • 150 g bloem • 1/2 tl kaneel • mespunt kardemompoeder • 1/2 tl bakpoeder
Voor de afwerking: 250 ml slagroom • 6 Oreo’s
Zo maak je Oreo cupcakes!
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de walnoten in de blender en mix fijn. Bekleed een cupcakebakplaat met papieren vormpjes en leg er telkens een Oreo in.
2. Klop de suiker en de boter romig. Klop de eieren los met de citroenrasp en het sap. Voeg de bloem, walnotenpoeder, kaneel, kardemom en het bakpoeder toe en schep alles onder de romige boter. Meng tot een glad, smeuïg beslag.
3. Vul de vormpjes met het beslag en schuif 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen en haal de cupcakes uit de vorm.
4. Klop de slagroom stijf en schep in een spuitzak. Werk de cupcakes af met een toefje slagroom en een half (of heel) koekje.
Probeer zeker ook eens onze Oreo cheesecake of de Malteserstaart. Wil je weten welk stuk taart jij bent? Doe de test.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier