Koop een zachte avocado als je die de dag zelf nog wil gebruiken, en een harde als je ‘m later serveert. Wikkel de avocado in krantenpapier en laat hem rijpen in de zon. Leg hem zeker niet in de koelkast, want dan wordt hij bruin.
4 pers. • 15 min.
1 pompelmoes • 4 el avocado-olie (of olijfolie) • 1/2 tl mosterd • 1/2 tl honing • peper • zout • 2 avocado’s • 1 bakje tuinkers • 4 lente-uitjes
Zo gemaakt
1. Pel de pompelmoes en snij de partjes los tussen de witte vliesjes. Vang het sap dat vrijkomt op in een kom.
2. Breng het sap op smaak met de olie, mosterd, honing, peper en zout.
3. Halveer de avocado’s, verwijder de schil en pit en snij in reepjes.
4. Was de tuinkers en de lente-uitjes. Snij die laatste in ringen.
5. Besprenkel alles met de dressing en serveer meteen.
Hoera, indian summer! Op deze terrasjes gaat de redactie zonnen. Deze minipavlova's met rode vruchten zijn ook heerlijk op een zonnige dag. Of wat dacht je van deze zomerse wraps?
Productie: Lisa Lefever.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier