1 November 2015
Bijgewerkt: 21 September 2021
Ja, je kan kant-en-klare pasta in de supermarkt kopen. Of je kan zelf achter de potten gaan staan. Ik kies optie twee. Niks leuker dan een dampende pot comfortfood voor tv opeten. Met extra veel kaas. #guiltypleasure
1. Gegratineerde pastaschotel
Dit heb je nodig
-
500 g rundergehakt
-
400 g rigatoni
-
2 rode uien (gesnipperd)
-
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
-
250 ml tomatenpassata
-
250 ml runderbouillon
-
100 ml room
-
75 g parmezaan (geraspt)
-
1 el rozemarijn (naaldjes)
-
peterselie
-
olijfolie
-
peper
-
zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui en de knoflook. Fruit ze glazig in olijfolie. Doe er het gehakt bij en bak rul. Voeg de rozemarijn, passata en bouillon toe. Kruid met peper en zout en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar. Giet af en meng meteen met de saus. Schep er de room, peterselie en de helft van de parmezaan door.
- Doe de pasta in een ingevette ovenschaal, bestrooi met de rest van de kaas en zet in de oven tot de kaas mooi uitgesmolten is.
2. Pasta met vier kazen
Dit heb je nodig
- 400 g tagliatelle
- 250 ml mascarpone
- 100 g geraspte pecorino
- 50 g parmezaankrullen
- 150 g gorgonzola
- 200 ml room
- 150 ml droge, witte wijn
- 30 g bloem
- 50 g boter
- peper
- zout
Zo maak je het
- Kook de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Smelt de boter in een grote kookpot. Voeg de bloem toe en roer stevig, laat de bloem een minuutje meebakken in de pan en blus met de wijn. Blijf stevig roeren en voeg de room en mascarpone toe. Laat inkoken tot sausdikte.
- Neem de saus van het vuur en roer er de geraspte pecorino in stukjes door. Breng op smaak met peper.
- Giet de tagliatelle af, laat uitlekken en roer ‘m door de kaassaus.
- Verdeel over vier borden en werk af met parmezaanschilfers en de rest van de gorgonzola. Serveer meteen.
3. Papardelle met knakworstjes en gorgonzolasaus
Dit heb je nodig
- 300 g pappardelle
- 300 g knakworsten (in stukjes)
- 250 g doperwten (diepvries)
- 250 g gorgonzola
- 300 ml lichte room
- nootmuskaat
- uit de molen peper
- zout
Zo maak je het
- Voorbereiding: Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Blancheer de doperwtjes 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
- Snij de worstjes in stukjes en verwarm ze in het water uit het blik. Giet af.
- Breng de room tot tegen de kook aan. Roer er de gorgonzola door en breng op smaak met nootmuskaat en peper. Doe er de erwtjes en worstjes bij.
-
Meng de pasta met de saus en serveer meteen.
Klik hier voor nog meer recepten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier