All American burger
Voor 4 burgers
Voor de saus: 4 eetlepels mayonaise • 2 eetlepels kant-en-klare klassieke slasaus • 1/2 eetlepel Dijonmosterd • 1 middelgrote augurk, fijngesneden • 1 theelepel wittewijnazijn • 1 theelepel suiker • 1/2 teentje knoflook, fijngesneden • 1/4 ui, fijngesneden • 1/2 theelepel paprikapoeder
Voor de burgers: 8 hamburgerbroodjes met sesamzaadjes • 400 g gemalen biefstuk • peper • zout • 1 eetlepel mosterd • 1 eetlepel tomatenketchup • een paar blaadjes ijsbergsla, fijngesneden • 2 augurken, in plakjes • 8 sneetjes smeltkaas
Zo gemaakt
- Mix voor de saus de ingrediënten in een kom en laat die een halfuur afgedekt in de koelkast staan.
- Snij de broodjes open. Je hebt vier volledige broodjes nodig en vier onderkanten. Gril de snijkanten krokant in een grillpan. Meng het vlees met peper, zout, mosterd en ketchup. Vorm er 8 dunne burgers van en gril ze gaar.
- Bestrijk alle snijkanten van de broodjes dun met saus. Beleg acht onderste broodhelften met ijsbergsla, augurk en kaas. Leg hierop telkens een hamburger en bestrijk met de saus. Leg nu telkens twee onderste broodhelften op elkaar en dek af met een bovenste broodhelft.
Veggie portobelloburger zonder broodje
Voor 4 personen
8 portobello’s (grote paddenstoelen) • olijfolie • 4 veggieburgers naar keuze • 1 koolrabi (of een bosje radijzen), in dunne plakjes • 1/4 ijsbergsla, in reepjes • 4 plakjes smeltkaas • 1 tomaat, in plakjes • een paar augurken • ketchup • mosterd
Zo gemaakt
- Gril de portobello’s aan beide kanten gaar met wat olijfolie.
- Bak de veggieburgers.
- Beleg 4 portobello’s met koolrabi, ijsbergla, een burger, smeltkaas, tomaat, augurk, ketchup en mosterd. Dek af met de 4 resterende portobello’s.
Crunchy visburger met homemade tartaar
Voor 2 personen
Voor de tartaarsaus: 75 g mayonaise • 3 augurken in stukjes • 1/2 eetlepel gezouten kappertjes (gespoeld en fijngesneden) • 1/2 eetlepel dille • 1/2 eetlepel citroensap
Voor de burgers: 2 filets van witte vis (kabeljauw, zeewolf, pangasius,...) • 25 g bloem + 50 g extra om te bestuiven • 90 ml gekoeld spuitwater • (zee)zout en peper • plantaardige frituurolie • 2 pistolets of burgerbroodjes • 4 blaadjes sla
Zo gemaakt
- Voor de tartaarsaus meng je de mayonaise, de fijngesneden augurkjes en kappertjes, de dille en het citroensap in een kom. Laat rusten in de koelkast, zodat de smaken zich met elkaar vermengen.
- Wentel de visfilets door de bloem en klop de overtollige bloem goed af. Doe de extra bloem en het gekoelde spuitwater in een kom, kruid goed af met peper en zout en roer met een garde tot je een glad beslag hebt.
- Neem een diepe koekenpan en verhit er een laag olie van 2 cm in op een hoog vuur. Dompel de visfilets in het spuitwaterbeslag en laat ze dan 2 minuten per kant zwemmen in de hete olie, tot ze goudbruin en lekker crunchy zijn.
- Laat de visfilets uitlekken op keukenpapier terwijl je de pistolets besmeert met tartaarsaus.
- Beleg de burger met sla en de visburger. Werk af met zoute chips en een fris slaatje.
Slaburger met kip en avocado
Voor 4 personen
4 grote blaadjes van radicchio (rode sla) of ijsbergsla • 500 g kippengehakt • peper • zout • 2 avocado’s • het sap van 1 limoen • 4 eetlepels mayonaise • 1 eetlepel mosterd • 1 rode ui • een bosje koriander
Zo gemaakt
- Hou de grote blaadjes van de radicchio apart, snij de rest van de sla fijn.
- Breng het kippengehakt op smaak met peper en zout. Vorm er burgers van en bak of gril ze gaar.
- Snij de avocado’s in blokjes en meng ze met limoensap. Meng de mayonaise met de mosterd. Snij de uien en de koriander fijn.
- Vul elk groot slablad met fijngesneden sla, de burger, avocado, rode ui en dressing.
-
Echt geen zin om zelf te koken? Reserveer dan een plekje in de favoriete hamburgerrestaurants van de redactie.
- Ontdek ook: Homemade & hemels: 3 pastagerechten met (veel) kaas
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier