Vincents passie voor lekker eten begon al in zijn kindertijd, toen hij als klein ventje mee in de potten roerde in het restaurant van zijn ouders. Nu wil ook hij met een pure mediterrane keuken zijn gasten laten proeven van zijn Kroatische roots. En welke locatie is daarvoor beter geschikt dan het restaurant waarmee het voor zijn ouders allemaal begon: Zagreb? 'Aan mijn vader en oma in Kroatië dank ik mijn liefde voor de mediterrane keuken. Nog steeds gaan we elke vakantie naar de familie in Kroatië om samen te zijn en te genieten van de maaltijden die oma met veel liefde bereidt', vertelt Vincent.
Op de menukaart: Vincents favoriete vlees- en visgerechten, puur en simpel. Aan elk gerecht werd een herinnering gekoppeld. 'Dat warme mediterrane gevoel dat mijn Kroatische oma mij gaf toen ze me voor de eerste keer een gegrilde zeebaars voorschotelde, is onbetaalbaar. De buren hadden de vis net gevangen. Oma kuiste die en legde die op de grill. Het resultaat was een simpel en smakelijk gerecht, met liefde bereid. Telkens wanneer ik zelf een zeebaars gril, denk ik terug aan dat zalige moment. "Vis op de grill" bij restaurant Zagreb is een lekkere dagverse vis, afhankelijk van het marktaanbod. Die vis wordt met evenveel passie op het bord gebracht als mijn oma achter haar kookpotten staat.'
Restaurant Zagreb, Londenstraat 6, 2000 Antwerpen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier