Recept: skinny blueberry muffins à la Starbucks
Kleine noot van de redactie: webbie Robine besliste zelf een recept voor de lekkere skinny (deze muffin bevat slechts ±150 kcal per stuk) blueberry muffin van Starbucks te zoeken, en het is haar gelukt. Ze heeft het recept ondertussen al gedeeld met laaiend enthousiaste vrienden, kennissen en familie.
15 min. voorbereiding + 20 à 25 min. bakken
Dit heb je nodig voor ongeveer 12 muffins
- 100 g (fijngemalen) havermout
- 125 g bloem
- 15 g bakpoeder (mag je weglaten als je 140 g zelfrijzende bloem gebruikt)
- een snuifje zout
- 65 g witte kristalsuiker
- 1 ei
- 245 ml melk
- 55 g olie (neutraal van smaak, zoals zonnebloemolie)
- 200 g blauwe bessen
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Doe de havermout, de bloem, het bakpoeder, het snuifje zout en de suiker in een kom. Meng de ingrediënten goed.
3. Neem een andere kom en doe er het ei, de melk en de olie in. Mix die ingrediënten goed tot er luchtbellen ontstaan.
4. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng ze goed. Het is belangrijk dat je ze niet klopt.
5. Voeg een kleine eetlepel bloem bij de blauwe bessen. Meng de bloem eronder. Zo voorkom je dat de blauwe bessen op de bodem van de muffins terechtkomen.
6. Meng de bebloemde blauwe bessen onder het beslag.
7. Vet de muffinvormpjes in en bestuif ze met bloem. Zo zullen de muffins na het bakken makkelijker uit de vormpjes komen. Je kan ook papieren muffinvormpjes in de bakvormpjes leggen.
8. Verdeel het beslag over de muffinbakvormpjes en plaats in de oven. Laat ze 20 à 25 minuten bakken. Controleer geregeld (voorzichtig!) met een tandenstoker of de muffins al gaar zijn. Als de tandenstoker proper uit de muffin komt, is hij gaar!
Dan rest ons enkel nog dit: smullen maar! En geef toe, deze muffin is minstens even lekker als die dure knoert van Starbucks. 😉
via GIPHY
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier