13 December 2015
Bijgewerkt: 21 September 2021
8 PERS. • 30 MIN. + 35 MIN. BAKKEN
Ingrediënten
Voor het beslag: 150 g bloem + extra • 50 g cacaopoeder • 1 tl bakpoeder • 400 g donkere kookchocolade • 250 g boter + extra • 350 g aalbessengelei • 180 g suiker • 2 zakjes vanillesuiker • 4 eieren • ± 250 ml melk
Voor de vulling: 1 pot marshmallow-fluff (kant-en-klaar, o.a. bij Albert Heijn)
Voor de afwerking: 2 zakjes chocoladeglazuur (kant-en-klaar) • gedroogde cranberries
Zo maak je een chocolade-marshmallowtaart:
-
Verwarm de oven voor op 160°C (hete lucht). Vet 2 bakvormen (diameter 20 cm) in en bestuif ze met bloem. Zeef de bloem, cacao en bakpoeder in een kom.
-
Zet een steelpan met water op. Breek de chocolade in stukken en doe die in een kom, samen met de boter en de gelei. Zet de kom bovenop de steelpan en roer tot alles gesmolten is.
-
Neem de kom met de chocolade van de steelpan en roer er de suiker, vanillesuiker en de eieren door. Roer er afwisselend de melk en gezeefde cacaobloem door. Verdeel het beslag over de vormen, strijk de bovenkant glad en zet ± 35 min. in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen in de vormen.
-
Ontvorm de taarten. Leg een ondersteboven op een bord, besmeer met marshmallow-fluff en leg er de tweede bovenop.
- Verwarm het chocoladeglazuur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en verdeel het met een spatel over de bovenkant van de taart. Werk af met gedroogde cranberries.
Tip: maak het je makkelijk en gebruik ook een kant-en-klare mix voor chocoladetaart. Pas dan wel de hoeveelheid eieren en boter aan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Klik hier voor meer snelle en gemakkelijke recepten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier