8 January 2016
Bijgewerkt: 21 September 2021
Thank god it's friday: dan kunnen we dit weekend deze sushitaart meteen proberen. By the way: het is supereenvoudig om te maken. Easy as (sushi)pie.
Dit heb je nodig
- Gedroogd zeewier
- Sushi rijst
- Rijstazijn
- Japanse mayonaise (in de Aziatische winkel)
- Avocado
- Zalm
- Zout
- Peper
- Bieslook
- Olijfolie
- Komkommer
- Wasabi
- Garnalen
- Sesamzaad
Zo maak je het
- Leg op de bodem van de springvorm een op maat gesneden blaadje zeewier. Kook de rijst en doe er rijstazijn bij. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
- Leg een deel van de rijst in de springvorm, smeer hier een laag Japanse mayonaise overheen en leg daarop stukken gesneden avocado.
- Snij de verse zalm in blokjes, kruid naar smaak met zout, peper, bieslook en olijfolie en leg dit op de laag avocado.
- Leg bovenop de zalm de rijst, en smeer er vervolgens een mix van wasabi en mayonaise over. Daarboven leg je een laag komkommer.
- Beleg vervolgens de bovenste laag met zalm, garnalen en sesamzaad.
Ook nog zin in dessert? Maak dan deze gemakelijke Nutella Cheesecake.
Bron: Glamour.nl
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier