Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Ideetje voor oudejaarsavond?

RECEPT: vruchtenbeignets met chocolade-sinaassaus

Ben je nog op zoek naar een dessert voor oudejaarsavond? Keuze genoeg! Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een Nutellakerstboom, Malteserstaart, speculaastiramisu of je gooit het over een andere boeg en je maakt deze héérlijke vruchtenbeignets met chocolade-sinaassaus. Ideaal om nog een laatste keer te zondigen in 2015.

Dit heb je nodig voor zes personen (duurtijd: 45 minuten)
 

Voor de vruchtenbeignets:
  • plantaardige frituurolie
  • 200 g bloem
  • 300 ml melk
  • 2 eieren 
  • 2 el gesmolten boter
  • zout
  • 2 el vanillesuiker
  • 800 g gemengd fruit (appel, ananas, banaan...)
 
Voor de chocoladesaus:
  • 200 g donkere chocolade
  • 20 ml sinaasappellikeur
  • 1 mespunt geraspte onbehandelde sinaasappelschil
  • 150 g room
 
Zo gemaakt:
 
1. Verhit de frituurolie tot 170°C. Roer de bloem glad in de melk en roer er de eidooiers en de gesmolten boter door. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en klop verder terwijl je de vanillesuiker geleidelijk toevoegt. Spatel het eiwitschuim door het beslag.
2. Schil en pel alle vruchten en snij ze in hapklare stukken of partjes. Dompel ze in het beslag en bak ze in 3 à 4 minuten goudbruin en krokant, terwijl je ze af en toe met de schuimspaan
keert. Voorzichtig: het vet kan spatten! Laat uitlekken op keukenpapier.
3. Hak de chocolade in stukken en doe ze met de likeur en de geraspte sinaasappelschil bij de room. Zet op een zacht vuurtje en laat al roerend smelten. Geef de warme chocoladesaus bij de beignets als dip.
 
TIP: Bak de beignets in kleine porties, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Hou de chocoladesaus warm boven een theelichtje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '