Deze voedingsmiddelen maken komaf met stille killers.
OEPS: stinkende windjes? Dit kan je eraan doen
Wetenschappers aan de universiteit van Melbourne onderzochten welke factoren de geur van je windjes beïnvloeden. Dat deden ze door uitwerpselen te vermengen met verschillende voedingsstoffen om zo na te gaan welke voedingsmiddelen een wel heel vieze geur krijgen wanneer ze door het lichaam verwerkt worden... Liever zij dan wij.
Dit eet je beter niet
Het aminozuur cysteïne verzevenvoudigt de hoeveelheid waterstofsulfidegas in je maag. Dat zuur bevindt zich voornamelijk in vlees, zuivel, eieren en andere eiwitrijk voedsel. Als je veel eiwitten eet, staat er best niemand rondom jou in een straal van enkele meters. Je winden ruiken dan naar verluidt naar rotte eieren. Ieuw!
Dit eet je beter wel
Wie liefst geen stinkende protjes laat, eet best veel zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals bananen, aardappelen, asperges, peulvruchten en artisjokken. Die zouden de hoeveelheid waterstofsulfidegas in je maag tot 75 % verminderen. Wil je toch veel eiwitten blijven eten, maar niet al te veel stille killers laten, raden we je aan om je dieet aan te vullen met zetmeelrijke voeding.
via GIPHY
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier