Heel wat mensen blijven plakken na spannende midseizoensfinale.
‘Familie’ wint meer kijkers dankzij korte comeback van Guido Van den Bossche
Voor de populaire VTM-serie ‘Familie’ is 2018 goed begonnen. Dankzij de korte comeback van oud bekende Guido Van den Bossche kreeg de soap een enorme kijkcijferboost.
Of je nu een trouwe ‘Familie’-kijker bent of niet, iedereen was in de ban van de spannende midseizoensfinale van de reeks. Niemand minder dan de pater familias Guido Van den Bossche zou immers uit de doden opstaan. De stunt legde de serie geen windeieren, want er keken meer dan 1 miljoen mensen naar de spannende dubbelaflevering. Als je weet dat de midseizoensfinale van vorig jaar rond de 900.000 mensen lokte, kan ‘Familie’ spreken van een groot succes.
Succes
Nog belangrijker is het feit dat een heleboel van die kijkers bleven plakken eenmaal het mysterie rond Guido was opgelost. De serie scoort nog steeds gemakkelijk 800.000 kijkers en meer elke avond, terwijl dat voordien rond de 600 à 700.000 schommelde. Guido is dan misschien nog steeds dood, het ging om een hallucinatie van een zieke Jan Van den Bossche, maar de serie leeft meer dan ooit.
Schoonheidsfoutjes
Producer van ‘Familie’ Wim Feyaerts is tevreden. ‘De kijkers hebben duidelijk genoten van het mysterie rond Guido en dat vertaalt zich in mooie cijfers’, aldus Wim in Dag Allemaal. Ondanks de boeiende verhaallijn en het enthousiasme van de vele kijkers, merkten sommigen toch ook een aantal schoonheidsfoutjes op. Zo kon de kist van Guido onmogelijk opgegraven worden, want VTM stuurde achttien jaar geleden een overlijdensbericht de wijde wereld in waarop stond dat hij gecremeerd werd. Oops! Op zijn grafsteen stond ook een verkeerd jaartal van overlijden.
Vrijheid
Missen is menselijk en het zal de kijkers duidelijk worst wezen, want ze blijven elke dag trouw aan hun televisiescherm gekluisterd zitten voor een nieuwe aflevering rond de avonturen van de Van den Bossches. ‘We moeten de aandachtige fans een pluim geven voor hun uitstekende speurwerk‘, aldus producer Wim Feyaerts in Dag Allemaal. ‘Het klopt dat ons schrijversteam zich wat dichterlijke vrijheid veroorloofde bij deze verhaallijn.’
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier