Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
boeken veganisme

Wil jij de stap maken maar weet je niet hoe of waarom? Deze helpen je op weg.

SHOPPEN: 7 boeken over veganisme die je wil lezen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Vegan kookboeken in overvloed, maar soms wil je ook gewoon meer weten over veganisme in het algemeen. Wil jij de stap maken, maar weet je niet hoe of waarom? Deze informatieve boeken helpen je alvast op weg.

‘Hoe overleef je?’ van Michael Greger

‘Hoe overleef je?’ van Michael Greger

‘Hoe overleef je?’ van Michael Greger

€ 30,95  –  Uitgeverij Passie

De meeste oorzaken van vroegtijdig overlijden kunnen voorkomen worden door eenvoudige veranderingen in levensstijl en dieet. In ‘Hoe overleef je?’ komen de vijftien meest voorkomende doodsoorzaken aan bod zoals hart- en vaatziekten, diabetes, alzheimer en kanker. Wat moet je eten om de kans op deze ziektes zo laag mogelijk te houden? Of wat moet je eten om ervan te genezen?

SHOP HIER

‘De Vegarevolutie’ van

‘De Vegarevolutie’ van

‘De Vegarevolutie’ van

€ 17,50  –  Prometheus

Naast meer dan vijftig plantaardige recepten biedt het boek onderbouwde informatie over gezondheid, dierenwelzijn, milieu en duurzaamheid. ‘De Vegarevolutie’ neemt je mee in de heerlijke wereld van het veganisme en bewijst dat eerlijk en duurzaam eten zowel gezond als lekker is.

SHOP HIER

‘The Joyful Vegan’ van Colleen Patrick-Goudreau

‘The Joyful Vegan’ van Colleen Patrick-Goudreau

‘The Joyful Vegan’ van Colleen Patrick-Goudreau

€ 13,25  –  BenBella Books

Veel mensen die kiezen voor veganisme stuiten vaak op weerstand van hun omgeving of van de samenleving over het algemeen. Deze factoren kunnen het moeilijk maken om veganisme vol te houden. Colleen Patrick-Goudreau deelt ze in haar zevende boek haar inzichten over waarom sommige mensen vegan blijven en anderen stoppen, en ze leert mensen omgaan met de uitdagingen.

SHOP HIER

‘Why we love dogs, eat pigs and wear cows’ van Dr. Melanie Joy

‘Why we love dogs, eat pigs and wear cows’ van Dr. Melanie Joy

‘Why we love dogs, eat pigs and wear cows’ van Dr. Melanie Joy

€ 13,99  –  Red Wheel/Weiser

Dit boek biedt een boeiende kijk op wat sociaal psycholoog Melanie Joy carnisme noemt, het geloofssysteem dat ons conditioneert om bepaalde dieren te eten terwijl we er nooit van zouden dromen andere te eten. Bewust worden van wat carnisme is en hoe het functioneert, is essentieel omdat het ons in staat stelt vrijer onze voedselkeuzes te maken.

SHOP HIER

‘Ooit aten we dieren’ van Roanne van Voorst

‘Ooit aten we dieren’ van Roanne van Voorst

‘Ooit aten we dieren’ van Roanne van Voorst

€ 9  –  Rainbow

We zijn opgegroeid in een tijd waarin het eten van dierlijke producten nog volkomen geaccepteerd wordt. Wetenschappers voorspellen echter dat dit in de nabije toekomst taboe zal worden. Over een aantal decennia zal veganistisch de norm zijn, en vragen onze kleinkinderen ons hoe we ooit dieren hebben kunnen eten. Roanne van Voorst laat zien hoe we ons op deze toekomst kunnen voorbereiden.

SHOP HIER

‘Naar een vegan wereld’ van Tobias Leenaert

‘Naar een vegan wereld’ van Tobias Leenaert

‘Naar een vegan wereld’ van Tobias Leenaert

€ 24,90  –  Uitgeverij Noordboek

Tobias Leenaert is medeoprichter van ProVeg International en van ProVeg België en geeft wereldwijd lezingen en trainingen. Wie een al te idealistisch standpunt inneemt over veganisme, kan snel neigen tot moralisme. Maar drammen werkt niet. Aan de hand van studies en praktijkvoorbeelden laat Tobias Leenaert zien dat een pragmatische aanpak in veel gevallen effectiever is.

SHOP HIER

‘Waarom ik 40 jaar biefstuk en kaas at, en toen veganist werd’ van Sofie Mulders

‘Waarom ik 40 jaar biefstuk en kaas at, en toen veganist werd’ van Sofie Mulders

‘Waarom ik 40 jaar biefstuk en kaas at, en toen veganist werd’ van Sofie Mulders

€ 24,50  –  Pelckmans

Na veertig jaar vlees, zuivel en vis te eten werd journalist Sofie Mulders eind 2019 in een klap veganist. Waarom ze die beslissing nam, vertelt ze in dit boek. Ze neemt de lezer mee op een tocht door de veehouderij en legt uit welk leven landbouwdieren moeten leiden voor we een stuk kaas of biefstuk op ons bord zien liggen. Feiten en wetenschappelijke inzichten zijn daarbij haar leidraad. Ze spreekt met boeren, dierenartsen, slachthuismedewerkers, biologen en andere wetenschappers.

SHOP HIER

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '