Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photonews

Hakim werd in 2023 tweede in ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’.

Hakim Chatar (34) tovert de Marokkaanse keuken op je bord met kookboek ‘Ras el Hakim’

Evi Van Houdt

Dat Hakim Chatar (34) een creatieve duizendpoot is, bewees hij vorig jaar nogmaals tijdens zijn deelname aan ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’. Nu breidt hij nog een extra stuk aan zijn kookavontuur en komt hij op de proppen met zijn eigen kookboek: ‘Ras el Hakim’.

Je kent Hakim Chatar ongetwijfeld als dj en/of televisiemaker, maar in ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen 2023’ bewees de 34-jarige Chatar dat hij ook steengoed is in koken. Hij greep toen nét naast de winst en werd knap tweede. Maar dat doofde zijn passie voor koken absoluut niet. Sterker nog: hij komt nu met zijn allereerste kookboek ‘Ras el Hakim’, waar hij de Marokkaanse keuken met liefde bij jou op tafel tovert.

Ras el Hakim

In z’n kookboek leert Hakim je onder andere om warme amandelkoekjes te maken, vegetarische tajine én hoe je de allerbeste muntthee brouwt. Hoewel de basis van het boek de Marokkaanse keuken is, gemixt met andere Noord-Afrikaanse invloeden, steekt hij in sommige recepten ook wat Belgische flair.

Hakim geeft ook meteen enkele tips mee aan z’n lezers:

  • Kook vanuit je buik. In de Marokkaanse keuken zijn passie en flair de hoofdingrediënten!
  • Kruiden zijn je beste vrienden. Wees niet bang voor de kruidenpotjes. Sla grote hoeveelheden in van ras el hanout, komijn, gember, paprika, kaneel, saffraan, en ga zo maar door – gebruik ze met liefde en overdaad.
  • Geduld is de sleutel tot een perfecte tajine. Behandel je tajine met fluwelen handschoenen. Laat hem langzaam sudderen, laat de smaken met elkaar versmelten en dansen alsof je op een Marokkaans trouwfeest bent.
  • Brood, brood, en nog meer brood! Brood is onze vork en ons bord. Het hoort bij alles, in grote, warme stapels.
  • Een tafel hoort vól te staan. Genoeg is nooit genoeg. Je verlaat een Marokkaanse tafel niet zonder een indigestie.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Het boek is vanaf 20 augustus te koop in de winkels en kost je € 27,99. Je kan wel nu al je exemplaar reserveren via deze link.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '