Spaans, Grieks of toch liever Marokkaans?
SHOPPEN: met deze 13 kookboeken tover je de wereld op je bord
Heb je nood aan vakantie, maar heb je zo direct geen reisje op de planning staan? No worries, want dankzij deze kookboeken reis je naar waar je maar wil. Duik dus je keuken in en waan je in 1-2-3 in India, Marokko of Griekenland.
Big Mamma in 30 minuten – Big Mamma
Big Mamma in 30 minuten – Big Mamma
€ 32,50
Van antipasti en dolci over gegrilde prei met straciatella in een vinaigrette, heerlijke gnocchi tot Siciliaanse caponata: aan deze recepten heb je amper werk en dat terwijl je tafelgasten denken dat je uren in de keuken hebt gestaan!
Vegan Toko – Milou van der Will
Vegan Toko – Milou van der Will
€ 32,50
Alle recepten in dit boek zijn plantaardig (say what?!) en mégalekker! Van nasi goreng tot soto a gogo en van kerriegyoza’s tot dirty noedels: Milou deelt graag de authentieke Indische smaken met je, maar dan in een vegan jasje.
De Italiaanse keuken van Amallfi – Ursula Ferrigno
De Italiaanse keuken van Amallfi – Ursula Ferrigno
€ 27,50
De Amalfikust staat bekend als een van de mooiste plekken van Italië: adembenemende wegen die omhoog kronkelen over de heuvels, pastelkleurige huizen die overhellen richting zee, terrassen omgeven door bloemen en achter elke bocht bomen die bijna omvallen onder het gewicht van de meest zalige citroenen ter wereld. De keuken van Amalfi is er dan ook eentje om bij weg te dromen.
Chinese Takeaway Compleet – Kwoklyn Wan
Chinese Takeaway Compleet – Kwoklyn Wan
€ 32,50
Van doordeweeks noedels met chilibonensaus en gamba’s over krokante wontons of een geurige misosoep met tofu: met dit kookboek met keuze uit meer dan 200 klassiekers uit de Chinese keuken waan je je aan een streetfoodstandje in China.
Mezcla – Ixta Belfrage
Mezcla – Ixta Belfrage
€ 32,99
In het Spaans betekent mezcla een mix of een blend, en dat woord is de ultieme inspiratie voor chef Ixta Belfrage. De mix van haar Braziliaanse, Mexicaanse en Engelse roots resulteren in dit kleurrijke kookboek met recepten die een draai geven aan klassiekers. Van spiesjes met geroosterde oesterzwammen, over een hele gebraden currykip met knapperige kerrieblaadjes tot driekazen-quesadilla’s met habanero-olie. Loopt het water je ook al in de mond?
Athína – Chloé Monchalin
Athína – Chloé Monchalin
€ 34,99
Aan alle fans van de Griekse keuken: dit kookboek heeft – behalve prachtige foto’s en foodtips voor als je zelf naar Griekenland trekt – de ziel van Griekenland gebundeld in 80 heerlijke recepten.
Moro thuis – Sam & Sam Clark
Moro thuis – Sam & Sam Clark
€ 34,95
De Moorse keuken? Je kan je er misschien niet meteen iets bij voorstellen, dus bij deze: van eenvoudige tostada’s met een topping van ansjovis, ingelegde paprika en ei over Moorse eenpansgerechten die iedereen in een handomdraai kan maken tot dessertjes als rozenwater-rijstpudding met een compote van rabarber en kardemom. Smakelijk!
Karsu’s Kitchen – Karsu
Karsu’s Kitchen – Karsu
€ 34,99
In Karsu’s Kitchen deelt Karsu meer dan 75 van haar favoriete gerechten uit de rijke Turkse keuken. Van vegetarische toppers over smaakvolle vis tot sappig vlees en van tafels vol mezze tot snelle maaltijden: Turks koken was nog nooit zo simpel (én lekker)!
Shoukran – Abdel Alaoui
Shoukran – Abdel Alaoui
€ 26,99
Met de honderd toprecepten uit dit kookboek tover je gegarandeerd een waar Marokkaans feestmaal op tafel waarvoor iedereen je geweldig zal bedanken. Shoukran!
Mi Cocina – Rick Martinez
Mi Cocina – Rick Martinez
€ 34,99
Je hoeft helemaal niet op reis te gaan naar Mexico om van al z’n lekkers te smullen. In dit pareltje ontdek je 100 verrassende recepten uit heel Mexico, van salsa’s, taco’s en ceviche tot rijst, tamales en mole. Mét prachtige foto’s en verhalen. Hebben!
Made in India – Meera Sodha
Made in India – Meera Sodha
€ 33,99
Meera Sodha woont in Londen, maar heeft Indiase roots. In haar boek Made in India deelt ze de gerechten waarmee ze opgroeide, en dat resulteert in meer dan 130 recepten van drie generaties.
De nieuwe Nordic Cuisine – Simon Bajada
De nieuwe Nordic Cuisine – Simon Bajada
€ 12,50
Dat Scandinavische interieurs geweldig zijn, weten we allemaal. Maar Simon Bajada bewijst met z’n kookboek De nieuwe Nordic Cuisine dat de Noren, Finnen en Zweden ook op foodvlak erg veel smaak hebben.
Ramen – Tove Nilsson
Ramen – Tove Nilsson
€ 22,50
Wil je aan de slag met hét Japanse comfortfood? Dan maak je een gezellige kom ramen (noedelsoep). In Ramen kom je er alles over te weten. Leer bouillons maken en kies er de beste toppings bij. De mogelijkheden zijn eindeloos als het op ramen aankomt.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier