Vol knusse recepten voor tijdens de koude wintermaanden.
TRIED AND TESTED: 5 recepten uit de ‘Gezellige Gezonde Goesting’ van Steffi Vertriest
In het voorjaar bracht Steffi Vertriest haar tweede kookboek ‘Méér Gezonde Goesting’ uit en nu, amper een halfjaar later, heeft de blondine opnieuw een exemplaar uitgebracht. Dit keer staat alles in het teken van comfort food (maar nog steeds gezond!) voor tijdens die kille wintermaanden. Wij waren alvast ontzettend benieuwd en hebben een aantal recepten voor jullie uitgetest.
Een jaar geleden schoof ik nog elke avond onder tafel op hotel Mama, maar sinds een jaar geleden kook ik elke dag zelf mijn potje. Het is natuurlijk verleidelijk om je koelkast vol te steken met maaltijden uit een pakje, maar door alleen te gaan wonen, heb ik ontdekt dat ik best graag zelf en gezond kook. Don’t get me wrong. Een macaroni met hesp en kaassaus die je op het einde van de dag gewoon in de avond moet schuiven, smaakt me even goed. Maar zelf op zoek gaan naar recepten, ingrediënten kopen en vervolgens achter het vuur gaan staan, werkt voor mij ontspannend. Daarnaast haal ik er ook enorm veel voldoening uit als ik iets lekker heb klaargemaakt. Er zijn ook dagen – vraag maar aan mijn collega’s – dat mijn lunch niet te eten is, maar ook dat is vallen en opstaan.
Maar goed terug naar Steffi, want we zijn aan het afwijken. Ik heb haar eerste twee kookboeken al in mijn boekenkast liggen en maak er regelmatig gerechtjes uit dus haar derde exemplaar kon dan ook niet in mijn collectie ontbreken. Volgende 5 recepten heb ik alvast voor jullie geprobeerd.
Geroosterde broccolisalade
Deze heb ik gemaakt als lunch om mee te nemen naar het werk en heeft me erg bevallen. Het recept is heel makkelijk en je hebt ook niet veel ingrediënten nodig. Terwijl het in de oven staat, kan je meteen ook al iets anders doen. Qua smaak vond ik het erg lekker. Zeker de combinatie van de wortels met de luchtige geitenkaas vond ik top.
Quinoasalade met rode biet, broccoli en halloumi
Opnieuw een gerecht dat je makkelijk kan meenemen naar het werk. Quinoa is een klassieker die het altijd goed doet in een slaatje. De rode biet en broccoli was een combinatie die ik nog niet eerder geprobeerd had, maar het resultaat was verrassend lekker. Dankzij de kaas kom je bovendien makkelijk toe tot het avondeten.
De groenste risotto
I loooove risotto. Tot op een paar maanden geleden had ik nog nooit een risotto gemaakt omdat het mij op de een of andere reden een beetje afschrikte. Maar eigenlijk is het totaal niet moeilijk om zelf te maken. De kaas maakt dit gerecht heerlijk smeuïg en je krijgt meteen ook een grote portie groenten binnen. Win-win!
Midden-Oosterse zalm met quinoa, munt en bloedsinaasappel
Ben je op zoek naar een gezond gerechtje dat snel klaar is? Dan is dit recept met zalm echt een topper voor jou. Zelf ben ik een grote liefhebber van deze vis dus ik heb mijn bord dan ook met plezier opgegeten.
Worteltaartjes uit de oven
In het boek staan deze taartjes bij de desserts, maar omdat ze zo gezond zijn kan je ze ook als ontbijt eten. Ik maak meestal een dubbele portie en vervolgens vries ik alles in. Zo verlies ik ’s ochtends geen tijd en heb ik toch iets gegeten. De worteltaartjes zelf smaken eigenlijk gewoon zoals carrot cake, maar dan gezonder. Mij hoor je dus niet klagen!
[td_smart_list_end]
Verder heb ik nog heel wat notitiebriefjes tussen de pagina’s geplakt, want er zijn heel wat recepten die ik nog wil uitproberen. Zo staan er nog verschillende theemelanges in en lekkere ovenschotels die ideaal zijn voor tijdens het najaar.
De ‘Gezellige Gezonde Goesting’ koop je hier voor 24,99 euro.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier