En hoe denkt het grote publiek over de prequel van ‘The Hunger Games’?
5 dingen die we te weten komen in ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’
Sinds begin deze week ligt ‘The Hunger Games’-prequel ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ in de winkelrekken. Dat de nieuwe roman van auteur Suzanne Collins hoofdzakelijk over President Snow gaat, wisten we al, maar wat mogen we nog verwachten van het verhaal? En wat is de mening van het grote publiek? Wij zochten het voor je uit.
In ‘The Hunger Games’ kennen we Coriolanus Snow als de kwaadaardige president van Panem. In de prequel ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ draaien we de klok 64 jaar terug en leren we hem kennen als een 18-jarige jongen. Dat het allernieuwste boek van auteur Suzanne Collins voornamelijk over hem gaat, wist we dan ook al, maar wat kunnen we nog allemaal verwachten van de roman? Voor jullie gemak hebben wij alvast de vijf voornaamste zaken op een rij gezet.
1. Katniss Everdeen komt niet aan bod
Aangezien de prequel zich 64 jaar afspeelt voor het eerste verhaal komt de Katniss Everdeen die wij kennen niet aan bod. Al kan je in het boek, dat 592 pagina’s telt, wel één keer het woordje katniss lezen. Al gaat het hier over een referentie naar een plant die voornamelijk tussen aardappelen groeit. Ons favoriete personage moeten we dus helaas missen, maar er komt gelukkig wel een andere bekende naam aan bod. Zo leren we op een gegeven moment Lucretius Flickerman kennen die dezelfde achternaam deelt als Caesar Flickerman, die we kennen uit ‘The Hunger Games’ zelf.
2. Het nummer ‘Hanging Tree’ wordt uitgevonden
Het liedje ‘Hanging Tree’ leren we tegen het einde van de trilogie kennen, maar ook in de prequel komt het aan bod. Hier wordt het bovendien niet alleen gezongen. We krijgen namelijk ook te horen welke betekenis er precies achter de tekst schuilt.
3. We komen meer te weten over de oorsprong van de Hongerspelen
In de Hongerspelen wordt er uit elk District één mannelijke en één vrouwelijke tribuut gekozen. Uiteindelijk moeten 24 kinderen het tegen elkaar uitvechten in een strijd om de dood. Er kan – normaal gezien – namelijk maar één winnaar zijn. Maar hoe is dit vreselijke spel ooit tot stand gekomen? Daar vertelt de prequel ons iets meer over en we komen meteen ook te weten wie het concept op zich bedacht heeft. Last but not least krijgen we ook een glimp van hoe de Hongerspelen er toen uitzagen.
4. Snow had altijd al een hekel aan de Spotgaai
In ‘The Hunger Games’ werd de Spotgaai (Mockingjay) dankij Katniss Everdeen het symbool van de rebellen, maar zelfs jaren voor de revolutie had Snow al een bloedhekel aan deze vogel. Verder komen we in de prequel ook te weten hoe deze vogelsoort en de zogenaamde jabberjays zijn ontstaan.
5. Er is plaats voor romantiek
Je zou het misschien niet verwachten van Snow, maar ook hij heeft een hart. In de prequel krijgt hij namelijk gevoelens voor een van de vrouwelijke tributen. De tribuut is kwestie is trouwens zeer geliefd bij de inwoners van het Capitool en daar zit haar zangtalent voor iets tussen. Iets wat bij ons alvast een belletje doet rinkelen…
Daarnaast mogen we in de prequel een aantal gelijkaardige zaken verwachten. Denk bijvoorbeeld maar aan een underdog, politieke onenigheid en heel wat doden. Klinkt allesbehalve slecht, maar wat denkt het grote publiek tot nu toe over ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’? Wel, over het algemeen kan de prequel rekenen op heel wat positieve reviews.
Zo schreef The New York Times alvast het volgende. ‘Mensen die ervan houden om achterliggende details te ontdekken, zullen dit verhaal alvast fantastisch vinden. En ook bij The Guardian waren ze positief. ‘De thema’s over vriendschap, verraad, autoriteit en onderdrukking zijn in combinatie met de extra details over de geschiedenis van het Capitool zowel spannend als vermakelijk.
‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ is vanaf nu verkrijgbaar en dit voor 20,99 euro.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier